Pretraga

Oni su prave zvijezde: Hrvatski učenici briljirali na međunarodnom informatičkom natjecanju

A- A+

U kalifornijskom gradu Newbury Park, nedaleko od Los Angelesa, održano je međunarodno informatičko natjecanje ACSL All-Star contest 2017. Za njemu je Marko Srpak iz Prve gimnazije Varaždin osvojio prvo mjesto, a dva tima iz zagrebačke XV. gimnazije ostvarila su drugo mjesto.

Izvori fotografije: www.mioc.hr; Facebook (Prva gimnazija Varaždin)

Da se među nama kriju pravi mali genijalci, potvrđuje činjenica da su na međunarodnom informatičkom natjecanju, u konkurenciji učenika iz preko 200 srednjih škola iz SAD-a, Kanade, Europe, Afrike i Azije, upravo hrvatski srednjoškolci postigli izvanredne rezultate.

Izdvojeni članak

Petar u školi uopće nema informatiku, a europski je prvak u robotici

Na netom održanom natjecanju All Star ACSL 2017 u SAD-u, u pojedinačnoj konkurenciji učenik Marko Srpak iz Prve gimnazije Varaždin zauzeo je prvo mjesto, dok su njegovi školski kolege Andrea Križanić i Josip Kelava osvojili četvrto mjesto. 

– Osim navedenih nagrada, škola je nagrađena za osvojena prva mjesta u obje kategorije u prednatjecanju, kao i čak devet naših učenika za osvojen maksimalan broj bodova u prednatjecanju, perfect score, poručuju iz varaždinske Prve. 

Izvrstan rezultat ostvarili su i timovi iz zagrebačke XV. gimnazije, popularnog MIOC-a, druge hrvatske gimnazije koja se ove godine kvalificirala na spomenuto natjecanje u Kaliforniji.

– Intermediate tim u sastavu Vilim Lendvaj, Gabrijel Jambrošić, Juraj Marušić, Til Ocvirk i Fabijan Bošnjak osvojio je drugo mjesto. Seniorski tim u sastavu Marin Knežević, Robert Benić, Petar Nizić Nikolac, Ivan Stjepanović i Paula Vidas osvojio je također drugo mjesto. U pratnji učenika bili su po peti puta zaredom njihovi mentori Nikola Dmitrović i Renata Gjurić, priopćili su iz XV. gimnazije Zagreb.

Oni su prave zvijezde: Hrvatski učenici briljirali na međunarodnom informatičkom natjecanju
Share via
Copy link
Powered by Social Snap