Pretraga

Općina učenicama poklanja bicikle: Ne smijemo dopustiti da budu pozatvarani u kućama

A- A+

Želeći potaknuti djecu da se bave fizičkom aktivnosti, slavonska općina Sikirevci svakom je učeniku trećeg razreda nabavila bicikl. Akciju planiraju nastaviti i u idućim godinama.

Bicikli za učenike | foto: Općina Sikirevci

Prije godinu dana gotovo svi su govorili ‘ostani doma’, no sada je velik broj ljudi svjestan da ostanak doma može imati i svoje posljedice, pogotovo za najmlađe.

Želeći potaknuti djecu da se bave fizičkom aktivnosti, Općina Sikirevci iz Brodsko-posavske županije svakom trećašu poklanja bicikl. Akcijom se pohvalili na društvenim mrežama, otkrivši kako će planirana podjela bicikla biti sljedeći tjedan, odnosno čim vrijeme dozvoli.

– Zašto 3. razredi? …Jer djecu od najmanje dobi treba učiti da se bave fizičkom aktivnosti i potaknuti na boravak na otvorenom. Pogotovo sad kad su društvene mreže i televizija, u kombinaciji sa koronom pozatvarali sve u kuće. Ako nešto ne poduzmemo oko tog problema, društvo će nam otići u krivom smjeru. Djeca u 3.razredu su neka najniža granica koja samostalno mogu voziti ovu veličinu bicikla, također smatramo da ih neće prerasti iduće minimalno 3 godine, stoji u pojašnjenju Ureda načelnika Josipa Nikolića.

Ističu i kako je plan općine Sikirevci da svaka iduća generacija kad krene u treći razred dobije bicikl.

– Očekujemo vidljive rezultate već ove godine, a budućnost će pokazati dali smo napravili dobar potez, zaključuju.

Napomenimo da je Josip Nikolić bio iznenađenje prošlih izbora kad je sa svojom nezavisnom listom, sačinjenom od mladih, pobjedio HDZ-ov kandidata Iliju Galovića, s 52,45% glasova.

Copy link
Powered by Social Snap