Pretraga

Otvoreno pismo Jovanoviću: ‘Ravnatelj ‘Preloga’ zapošljava preko veze na izmišljena radna mjesta i ljubuje s kolegicama, a vi ga štitite!’

A- A+

Na e-mail redakcije portala Srednja.hr danas je stiglo upozorenje o nezakonitim radnjama ravnatelja zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, koji školom ‘vlada’ već dvadeset godina, a ona je, kako se navodi u pristiglim informacijama, postala njegov ‘privatni biznis’. Budući da je ministar Jovanović nezakonite radnje dosad sankcionirao direktnom smjenom, autor pisma insinuira kako ravnatelja Zlatka Stića u Ministarstvu jako dobro štite. Spomenuto pismo je naslovljeno upravo na ministra, a poslano je između ostalog i na adrese Milana Bandića i HDZ-a.

Ministar Jovanović dosad se pokazao kao tip koji ne oprašta čak ni upisivanje učenika ispod crte u srednje škole, unatoč tome što je mjesta znalo biti u takvim odjeljenjima. Protekle jeseni više je ravnatelja smijenjeno zbog nepravilnosti kod upisivanja učenika, ali sudeći prema mailu koji je stigao na redakcije nekolicine medija, te na adrese Jovanovića, Bandića i HDZ-a, izgleda da ista pravila ne vrijede za sve.

Dvadeset godina vladavine

Ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga Zlatko Stić, navodi se u pismu, istu funkciju obnaša već dvadeset godina, a taj svoj ‘mandat’ dobro je iskoristio. Navodno je zapošljavao ljude preko veze, bez natječaja, a ‘optužuje’ ga se i za brojne nepravilnosti u radu. Način na koji vodi školu ministarstvo zasigurno ne bi toleriralo, da ista institucija nije, blago rečeno, ‘zaštitnički nastrojena’ prema Stiću, zaključuje autor spomenutog maila.

Razni izvori navodno su potvrdli da se radi o osobi kojoj je kršenje zakona normalna stvar, a zaposlenici ministarstva ti su koji zatvaraju oči, omogućavajući mu nastavak takve prakse i produžujući mu stalno mandat, nalazi se u pismu potpisanom imenom Nada Vihor Bura. Vera Šutalo, načelnica Sektora za odgojno-obrazovni sustav, spomenuta je kao osoba koja direktno štiti ovog ravnatelja.

Kompromitirajući navodi

Spominje se tako čitav niz kompromitirajućih činjenica koje se mogu kvalificirati kao protuzakonite, poput upisivanja učenika ispod praga (njih čak 49), zapošljavanje ljudi preko veze, pa sve do seksualnih eskapada s nastavnicama, pa čak i učenicama škole. Inspekcija je u školu više puta pozivana, međutim nikakve inspekcijske zapisnike nitko nikada nije vidio. Činjenice navedene u mailu možete pročitati u PDF formatu niže, a odgovor Ministarstva se tek očekuje.

Napomena: U točki broj 16 uklonjeni su inicijali profesorice za koju se navodi da je u ljubavnoj vezi s ravnateljem zbog činjenice da identitet i motivi autora nisu potvrđeni, a informacija nije ključna za razumjevanje problema.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap