Pretraga

Pogledajte kako ‘napreduje’ obnova osnovnih škola u Zagrebu: Obišao ih zamjenik gradonačelnika

A- A+

Zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet prošlog je tjedna obišao srednje škole stradale u potresu, čija obnova još traje. Tada je najavio kako će gradilišta često posjećivati ne bi li tako ubrzao radove. Sada je obišao osnovne škole u obnovi. Kako ona ‘napreduje’ više od 500 dana nakon potresa, zaključite po fotografijama.

Nakon prošlotjednog obilaska četiriju škola – Gornjogradske gimnazije, Gimnazije Tituša Brezovačkog, Prve ekonomske škole i ŠPUD-a, koje su sve pojedinačna zaštićena kulturna dobra – zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet ovog se ponedjeljka, u pratnji v. d. pročelnice Zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Marijane Sironić, bacio na osnovne škole.

Izdvojeni članak

Mislite li da će biti gotove po planu?: Evo kako sada izgledaju zagrebačke škole u obnovi

Posjetio je gradilišta OŠ Ivan Merz u Ulici Franje Račkog i OŠ Miroslava Krleže na Kaptolu.

– Gradilišta su organizirana dobro, radovi teku prema gantogramu, a zgrade se ojačavaju na tzv. razinu 3 prema Tehničkom propisu za građevinske konstrukcije, a istovremeno zadržavaju prostorno-oblikovne karakteristike i detalje, kažu iz Grada.

Cjelovita obnova četrnaest zgrada odgojno-obrazovnih ustanova na području povijesne zagrebačke cjeline (pet osnovnih i osam srednjih škola te jedan učenički dom) je, ističu iz Grada, “izuzetno zahtjevna, i u procesnome i u financijskome smislu”, no nova Gradska uprava poručuje kako daje sve od sebe da je uspješno privede kraju.

POGLEDAJTE GALERIJU:

Učenički prijevoz će se organizirati kao i prošle školske godine. Podsjetimo, Grad je već objavio u koje će zamjenske škole zagrebački školarci ići najesen.

Izdvojeni članak

Objavljen popis: Poznato u koje će zamjenske škole zagrebački učenici ići 2021./22.

Pogledajte kako ‘napreduje’ obnova osnovnih škola u Zagrebu: Obišao ih zamjenik gradonačelnika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap