Pretraga

Pojavio se oglas za ‘posao’ sa satnicom od 1.500 kn, s faksa upozoravaju: To je prevara, prijavite policiji

A- A+

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu upozorila je kako nema nikakve veze s oglasom koji je objavljen u grupi za traženje studentskih poslova, u kojem se traže osobe za poziranje za akt i nudi naknada od 1.500 kuna po satu. Naglasili su da modele za poziranje ne traže na takav način.

kistovi slikarstvo

Foto: Debby Hudson, Unsplash

U jednoj studentskoj Facebook grupi za traženje posla pojavio se oglas za poziranje za akt u kojem se nudi naknada od 1.500 kuna za sat vremena poziranja. Oglas je oduševio brojne članove grupe, ali se u međuvremenu oglasila Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i objavila da nema nikakve veze s traženim oglasom. Također, upozorili su kako suradnike za modele ne angažiraju putem privatnih profila i e-mail adresa.

– Upozoravamo javnost i osobe zainteresirane za poziranje da Akademija ne angažira suradnike za modele na ovaj način – s privatnih profila i privatnih mail adresa. Pozivamo da sve sumnjive objave odmah prijavite Akademiji i policiji, napisali su na Facebooku.

Izdvojeni članak

‘Genijalka’ kupuje rad i sad kmeči da je prevarena: ‘Ne zna se ‘ko je veći talog akademske zajednice’

Oglas se pojavio u Facebook grupi ‘Studentski poslovi 2022./2023.’ i nudio je 1.500 kuna po satu za poziranje za akt i poluakt, te 500 kuna za portret. Navedeno je kako je riječ o projektu kojeg financira Europska unija, te da u njemu sudjeluju sve umjetničke akademije.

 

 

 

kistovi slikarstvo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap