Policija otkrila detalje krvavog napada u NSK: Broj žrtava veći je nego što se prvotno mislilo

Protekle je srijede zagrebačka policija priopćila kako je zbog napada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici te obližnjem kafiću uhićeno pet osoba. Prilikom napada teže su ozlijeđene dvije osobe, a po završetku kriminalističke istrage policija je otkrila i detalje u vezi događaja. Do sada su se spominjale dvije žrtve, 21-godišnjak i 64-godišnjakinja, a iz policije kažu kako je fizički napadnut i jedan 19-godišnjak.

Napadači oko NSK 24.10.2018. | foto:srednja.hr

Policijski službenici VIII. policijske postaje Zagreb jučer su u suradnji sa Službom organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad pet osoba (27,21,24,20,25) zbog osnova sumnje da su s još nekoliko nepoznatih počinitelja počinili kazneno djelo izazivanje nereda iz članka 324. Kaznenog zakona.

Imamo prve fotografije napadača u NSK koji su teško ozlijedili 21-godišnjaka i 64-godišnjakinju

– Naime, sumnja se da su 24. listopada 2018. oko 17.30 sati zajedno i po prethodnom dogovoru s još nekoliko nepoznatih osoba došli do objekta Nacionalne i sveučilišne knjižnice, u Ulici Hrvatske bratske zajednice znajući da se unutra nalazi 29-godišnjak. Maskirani kapama, šalovima, sunčanim naočalama i majicama s kapuljačama čekali su 29-godišnjaka kako bi ga fizički napali. Čekajući izlazak 29-godišnjaka, presreli su 21-godišnjeg građanina koji je bio ispred knjižnice, verbalno ga napali, bacili mu kapu s glave te je 21-godišnjak pobjegao u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu. Iz skupine u kojoj su se nalazili osumnjičenici dvije nepoznate osobe koje su imale teleskopske palice, potrčale su za njim u hol knjižnice gdje se nalazio i 29-godišnjak. Odmah po ulasku 29-godišnjak je srušio na tlo 21-godišnjaka, misleći da je jedan od napadača dok ga je ga je jedan nepoznati počinitelj udario nogom, a zatim su se udaljili iz knjižnice i vratili u skupinu u kojoj su se nalazili osumnjičenici. Potom su se razdvojili u više manjih skupina, od kojih je jedna također maskirana skupina u Paromlinskoj ulici, fizički napala 19-godišnjaka. Jedna osoba iz skupine udarila ga je šakom u glavu te se vratili do Nacionalne i sveučilišne knjižnice, priopćili su iz PU Zagrebačke.

Dodaju, po dovršenom kriminalističkom istraživanju petorka je predana pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava podnijeta je nadležnom državnom odvjetništvu.

– Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja ostalih počinitelja kao i počinitelja vezano za oštećenje ugostiteljskoj objekta u Paromlinskoj ulici i nanošenje teške tjelesne ozljede 64-godišnjakinji, kažu iz policije.

Inače, ovo je prvi puta da se spominje fizički napad i na 19-godišnjaka u Paromlinskoj; do sada su se kao žrtve spominjali samo 21-godišnjak i 64-godišnjakinja. Podsjetimo, prilikom ovog napada spomenuti 21-godišnjak, koji se u središtu sukoba našao pukom slučajnošću, teško je ozlijeđen i liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh. Teško je ozlijeđena i 64-godišnjakinja, kada su napadači oštetili objekt i inventar kafića te zapalili pirotehničko sredstvo (baklju) i fizički napali 64-godišnjakinju.

Više o ovoj temi:

PRIJELOMNA VIJEST: Grupa maskiranih napadača napala osobu u predvorju NSB-a

Imamo prve fotografije napadača u NSK koji su teško ozlijedili 21-godišnjaka i 64-godišnjakinju

Policija otkrila broj uhićenih zbog divljačkog napada u NSK i obližnjem kafiću!

Odgovori