Pretraga

Rekli joj da je predebela jer joj se ne vide kosti: ‘Izgubila sam mjesečnicu zbog modelinga’

A- A+

Na TikToku se pojavio video mlade djevojke koja se bavi modeling u kojemu govori kako se na posljednjem kastingu slomila. U videu, koji ima skoro 15 milijuna pregleda, 22-godišnja djevojka u suzama je ispričala kako su joj prigovorili da je predebela i da bi trebala smršaviti.

Foto: TikTok, Anna Gantt

Anna Gantt ima 22 godine, a u svijet modelinga je ušla dok je imala svega 15 godina. Zbog strogih dijeta kako bi zadovoljila stroge ‘kriterije’ izgubila je mjesečnicu te je patila od poremećaja u prehrani. Nedavno je na TikToku objavila video u kojemu je progovorila o posljednjem iskustvu s kastinga u New Yorku, a video ima gotovo 15 milijuna pregleda.

‘Kritizirali su moj izgled jer nisam kao kostur’

– Ovo su dani kada je**no mrzim biti model. Zato što nikada nisam dovoljno dobra, svaki dan slušam prigovore jer nisam ‘kostur’ i jer više nemam ‘nezdravo’ tijelo, započela je u suzama Anna.

Zatim je skinula vestu kako bi pokazala što ljudi iz svijeta modelinga smatraju predebelim. Ispričala je kako su na posljednjem kastingu izvrijeđali njezin izgled.

– Ja sam sada zdrava iako sam patila od poremećaja prehrane godinama, a sada se napokon osjećam ugodno u svom tijelu. Udebljala sam se oko 15 kilograma u posljednjih pet godina. I sada izgledam odlično! I dalje sam mršava, rekla je Anna.

Izdvojeni članak

Poremećaji u prehrani: Kako pomoći osobama koje boluju od anoreksije i/ili bulimije?

‘Uvjeravaju vas da je nezdravo normalno’

Dodala je kako život u gradu uvjerava ljude da moraju živjeti nezdravo kako bi postali uspješni, a onda je poslala snažnu poruku.

– Je**š modeling, je**š modu, je**š industriju! ‘Premala’ sam da budem plus size model, a predebela sam za ‘standardnu’ veličinu koja god to bila. U ovih sedam godina kako sam model iznimno je rijetko biti prirodno toliko mršav da bi se uklopili u ono što industrija smatra ‘standardnim’, objasnila je Anna.

Izdvojeni članak

Mladi upali u ralje još jednog poremećaja u prehrani

‘Ne vide mi se kosti pa su mi rekli da smršavim, dosta mi je toga’

Istaknula je kako ne želi da ono što industrija smatra ‘standardom’ postane normalno jer nisu sve djevojke i žene iste.

– Pa ja sam mršava! A oni me uvjeravaju u suprotno, da nisam dovoljno dobra i da sam predebela. Što nedostaje mom trbuhu? Ništa, a oni su mi prigovorili da nije dobra jer nisam dovoljno ‘strukirana’, jer mi ne mogu vidjeti kosti, ali da stignem smršaviti do prosinca kada snimanje počinje. Mi smo u je**noj 2021. godini, a oni mi govore da moram smršaviti. Je**no mi je dosta toga, poručila je Anna u videu.

@annavganttWelcome to the reality of modeling in NYC. I’m so crushed. ##fyp ##nyc ##modeling ##fashion ##model ##nyclife♬ original sound – Anna Gantt