Pretraga

Srednjoškolka pogodila majku čašom u glavu jer joj nije dala internet, završila na sudu

A- A+

Učenica prvog razreda srednje škole završila je na sudu jer je verbalno i fizički napala majku koja joj nije željela dati pristup internetu. Zbog toga je završila na sudu, a sud joj je odredio odgojnu mjeru sudskog ukora.

sud

Foto: Pixabay

Kako prenosi Danica.hr, 15-godišnja učenica prvog srednje završila je na sudu jer je napala majku koja joj nije željela uključiti internet u tri sata ujutro. Dogodilo se to u jednom slavonskom gradu početkom lipnja, a prema presudi djevojka je došla iz grada u alkoholiziranom stanju te probudila majku i od nje tražila pristup internetu. Majka joj je, prenosi Danica.hr, odgovorila da je kasno i da ode spavati.

No, umjesto da tako postupi, djevojka je, prenosi Danica.hr, počela vrijeđati majku riječima ‘Droljo jedna, je*** ti mrtvu majku‘. Potom ju je i fizički napala, udarivši ju  otvorenim dlanom u glavu, a nakon toga je s komode uzela staklenu čašu i pogodila majku u predjelu glave, odnosno čela, stoji to u presudi koju prenosi Danica.hr.

Budući da maloljetnica nije kažnjavana ranije, sud joj je, umjesto kazne, nepravomoćno izrekao odgojnu mjeru sudskog ukora jer se ‘može zaključiti da će i time biti postignuta svrha odgojne mjere’, prenosi Danica.hr. To bi djevojci trebalo poslužiti kao upozorenje da se u slučaju slučaju novog prekršaja može primijeniti i teža sankcija, navod isti portal, a djevojka putem odvjetnika ili roditelja može uložiti prigovor.

sud
Share via
Copy link
Powered by Social Snap