Pretraga

Srednjoškolki koja je ispisala povijest hrvatskog sporta pripremili doček: ‘Još nisam svjesna svog uspjeha’

A- A+

Učenica drugog razreda Srednje škole Koprivnica, Veronika Vilk prošlog je tjedna postala juniorska prvakinja svijeta u hrvanju do 69 kilograma. Ovaj njen povijesni uspjeh s oduševljenjem su dočekali i njeni sugrađani iz Slatine gdje se vratila nakon pobjede u Istanbulu. Mnogi su se s njom željeli fotografirati, a ona se svima obratila s pozornice i komentirala kako nije vjerovala da može osvojiti svjetsko zlato.

Veronika Vilk | Foto: Hrvatski hrvački savez

Nakon povijesne pobjede na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu, na kojemu je učenica drugog razreda Srednje škole Koprivnica Veronika Vilk iz Slatine osvojila zlato i postala svjetska prvakinja u hrvanju za kadete U17, u njenom rodnom kraju organiziran joj je doček. Mnogi su se s njom željeli fotografirati, a ona je s pozornice komentirala svoj fenomenalan uspjeh.

– Još nisam svjesna svog uspjeha u Istanbulu. Nakon Europskog, nisam očekivala niti vjerovala da mogu osvojiti svjetsko zlato. Iako sam trenirala i ozbiljno se pripremala, smatram da nisam bila fokusirana do kraja, ali dala sam sve od sebe i eto, isplatilo se, rekla je Veronika, prenosi icv.hr portal.

Izdvojeni članak
Veronika Vilk

Povijesni uspjeh za naš sport: Učenica iz Hrvatske upravo je postala svjetska prvakinja u hrvanju

Podsjetimo, ovo je prva zlatna svjetska medalja za Hrvatsku u hrvanju, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Veroniki ovo, naime, nije prva zlatna medalja. Još je u lipnju ove godine osvojila zlato i na Europskom prvenstvu u Tirani. U finalnoj borbi na Svjetskom prvenstvu suočila se s indijskom hrvačicom Srihti s kojom se do tada nikada nije susrela, ali ju je svejedno uspjela savladati.

– U borbu sam ušla smireno, hladne glave i na kraju je sve dobro završilo. Kada se popnete na ono najviše postolje, kada znate da ste na vrhu svijeta, osjećaj je nevjerojatan, teško je to riječima opisati, komentirala je Veronika na dočeku u Slatini.

Copy link
Powered by Social Snap