Pretraga

Stanje s koronom se poboljšava, Božinović najavio popuštanje nekih mjera

A- A+

Ministar Davor Božinović, nakon sastanka vezano za nove mjere, najavio je promjene za ugostiteljske objekte i okupljanja, što će ubrzo stupiti na snagu.

davor božinović

Davor Božinović
Foto: Screenshot YouTube; Nova TV

Nakon sastanka vezanog za nove epidemiološke mjere, novinarima se obratio Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite. Novi set mjera trebali bi donijeti 1. lipnja s trajanjem od petnaest dana. Te se mjere donose, istaknuo je, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, a i u želji da Hrvatska održi imidž sigurne turističke destinacije u sezoni.

Otvaraju se restorani

Trenutno još razgovaraju o ugostiteljskim objektima, no kako je istaknuo Božinović, najbliže su otvaranju zatvorenih dijelova restorana. Te bi mjere trebale doći na snagu 1. lipnja. U startu bi svi trebali moći doći u restorane, čak i zatvorene dijelove, a poslije bi se možda, kada se to riješi na razini EU, dodao je ministar, mogla uvesti i dodatna tehnička rješenja.

O otvaranju kafića, odnosno zatvorenih prostora takvih objekata se još uvijek razgovara, međutim Božinović danas nije rekao ništa detaljnije osim toga da će svi ugostiteljski objekti raditi do 23 sata, umjesto dosadašnjeg zatvaranja u 22.

Više ljudi na okupljanjima

Kako je danas istaknuo ministar Božinović, nove mjere dozvoljavat će okupljanja od 100, umjesto dosadašnjih 25 ljudi. Nove mjere trebale bi pratiti i smanjenje ograničenja za kulturna i vjerska događanja na zatvorenom, gdje će se vjerojatno mijenjati odluka sa sedam na četiri četvorna metra po osobi.

Što se tiče sajmova na otvorenom, kao i gospodarskih događanja, ona će biti dozvoljena, no s obzirom na to da će ta događanja vjerojatno prikupljati veći broj ljudi, zaključio je ministar, očekuje se da će i dalje biti obavezno nošenje maski.

Stanje s koronom se poboljšava, Božinović najavio popuštanje nekih mjera
Share via
Copy link
Powered by Social Snap