Pretraga

Stigla aplikacija za prijavu učenika na smotre i natjecanja: ‘Do sada se to pratilo pomoću tablica’

A- A+

Agencija za odgoj i obrazovanje predstavila je aplikaciju pomoću koje će se učenici moći prijavljivati na smotre i natjecanja, a u aplikaciji će se također pohranjivati pohvalnice i priznanja te će sve biti dostupno učenicima i mentorima. Predstavljanje aplikacije bilo je tek simbolično s obzirom da već sutra kreće prvo natjecanje na školskoj razini iz engleskog jezika, a do sada se prijavilo preko 30.000 učenika.

Screenshot: YouTube

Od ove školske godine učenici njihovi mentori sudjelovanje na natjecanjima prijavljuju preko aplikacije natjecanja.azoo.hr. U Ministarstvu znanosti i obrazovanja službeno je predstavljena aplikacija, ali i pregled smotri i natjecanja u prošloj školskoj godini.

– Natjecanja su svake godine sve dominantnija i zanimljivija. Na školskoj razini u prethodnoj školskoj godini na natjecanju je sudjelovalo više od 110 tisuća učenika i učenica, na županijskoj gotovo 34 i pol tisuće učenika i učenica te na državnoj razini 4.179 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola, rekla je Dubravka Brezać Stamać, ravnateljica AZOO-a.

Predstavljanje aplikacije bilo je simboličkog tipa, s obzirom da se već sutra održava prvo natjecanje na školskoj razini i to iz engleskog jezika, a u aplikaciju se do sada prijavilo više od 30.000 učenika.

Izdvojeni članak

I dalje se inzistira da se vrate natjecanja za učenike: Od AZOO-a traže da poništi odluku o otkazivanju

– Prošle je godine raspisan natječaj za razvoj aplikacije za praćenje natjecanja i mi smo se kao FER javili jedini jer smo jedini bili spremni za te novce koliko je bilo u budžetu predviđeno razviti, riječ je o nekakvih 200 tisuća kuna. Mislim da si ni jedan informatička firma u Hrvatskoj to nije mogla priuštiti, mi smo mogli isključivo zato jer mi već imamo dosta tih procedura poput upisa u srednje škole i na fakultete, objasnio je profesor Vedran Mornar s Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

Tako je aplikacija, koja je već dugo vremena priželjkivana u cijelom obrazovnom sustavu, od prošlog tjedna u funkciji. Podaci će se moći obrađivati na način da se vidi iz koje škole se prijavilo najviše, a iz koje najmanje učenika te usporediti njihove rezultate, što se dosad, kaže Mornar, radilo u Excel tablicama. Uz to, u aplikaciju će se pohranjivati i pohvalnice, zahvalnice i priznanja učenika, a detaljnije o samoj aplikaciji možete pogledati u videu ispod.

Ako vam se ne vidoe ne prikazuje, možete ga pogledati na poveznici.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap