Pretraga

Strava u Varaždinu: Profesora engleskog pretukli drvenim palicama, preminuo je

A- A+

Nino Čengić (35), profesor engleskog jezika u Gospodarskoj školi u Varaždinu, pretučen je u subotu ujutro. Napadači su ga ostavili na ulici, a od posljedica ozlijeda preminuo je u nedjelju u bolnici. Policija je uhitila četvero napadača koju su ga izudarali drvenim palicama te ih terete za ubojstvo. Njihov motiv za ovo strašno djelo još nije poznat.

ilustracija: David Tomaseti / Unsplash

U subotu oko 4 sata varaždinska je policija dobila dojavu o tome da u ulici Graberje leži ozlijeđena muška osoba bez svijesti. Policajci su ondje, na asfaltu, pronašli pretučenog 35-godišnjeg muškarca koji je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, gdje je zbog teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju. Od posljedica tučnjave jučer je preminuo.

– Brzom intervencijom i opsežnim taktičkim postupanjem na terenu policijski službenici Policijske uprave varaždinske identificirali su četiri osobe koje se dovode u vezu s ovim kaznenim djelom i to 24-godišnju žensku osobu i tri muške osobe starosti 20, 25 i 29 godina. Osobe su privedene u prostorije policije na kriminalističko istraživanje, objavila je danas Policijska uprava varaždinska.

Škola: Svi smo duboko potreseni

Policija navodi i da je muškarac bio napadnut i izudaran drvenim palicama po glavi i tijelu.

Kako su iz škole potvrdili za eVaraždin, žrtva je Nino Čengić, 35-godišnji profesor engleskog jezika na Gospodarskoj školi u Varaždinu, koji je ondje radio na zamjeni.

Zaposlenici škole za eVaraždin Čengića opisuju “kao pristojnog kolegu koji je uredno radio svoj posao te su u šoku nakon saznanja što se dogodilo protekloga vikenda”.

Iz Gospodarske škole su i za srednja.hr potvrdili da je riječ o djelatniku njihove škole.

– Svi smo duboko potreseni, kažu iz škole.

Ovaj je tjedan trebao ispratiti maturante

Čengić je bio razrednik maturantima, koji ovaj tjedan brane svoje završne radove. Kako je vidljivo na stranicama škole, Čengić je trebao prisustvovasti obranama, no nažalost ih nije doživio.

Po struci je bio magistar engleskog jezika i književnosti te magistar edukacije filozofije, a diplomu je stekao na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

Policija je svih četvero osumnjičenih predala pritvorskom nadzorniku te protiv njih podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Ubojstva. Motiv ovog stravičnog djela još nije poznat.

 

 

 

Strava u Varaždinu: Profesora engleskog pretukli drvenim palicama, preminuo je
Share via
Copy link
Powered by Social Snap