Pretraga

Susjedna država će prioritetno cijepiti maturante: Capak odgovorao na pitanje što će biti s hrvatskim

A- A+

U Sloveniji su odlučili prioritetno cijepiti maturante, kojih je ukupno 14.871, te sve zaposlenike uključene u provedbu državne mature. Oni koji se odluče cijepiti moraju se javiti do ponedjeljka u podne. Na pitanje hoće li se cijepiti hrvatski maturanti, docent Capak odgovorio je kako misli da se ne trebaju cijepiti jer ih većina ima manje od 18 godina, što dakako nije točno.

cijepljenje cjepivo covid-19

Foto: Unsplash; Mat Napo

Slovenska je Vlada donijela novu Nacionalnu strategiju cijepljenja u kojoj su kao prioritetna skupina za cijepljenje u kategoriju s kroničnim bolesnicima i osobama starijim od 60 dodani i maturanti, kao i svi zaposlenici škola uključeni u provedbu mature.

Cijepit će ih već idući tjedan

– Cijepljenje je dobrovoljno. Oni koji se odluče na cijepljenje moraju se prijaviti danas ili najkasnije do ponedjeljka u 12 sati u centar za cijepljenje u domu zdravlja na mjestu svog stalnog prebivališta, kazala je generalna ravnateljica Ravnateljstva za javno zdravlje u Ministarstvu za zdravlje Vesna Kerstin Petrič, a prenio službeni Twitter profil slovenske vlade.

Kerstin Petrič je otkrila i kako će maturante cijepiti već od 23. travnja, što je idući tjedan.

Zbunjeni Capak: Pa maturanti imaju manje od 18 godina!

Na pitanje novinarke o cijepljenju maturanata u Hrvatskoj, odgovarao je danas i ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

– Nisam dobio informaciju o cijepljenju maturanta u Sloveniji. Maturanti su približno osobe koje imaju ispod 18 godina, a kao što znate ova cjepiva nisu predviđena za mlađe od 18. S epidemioloških stajališta, ne bih rekao da oni moraju biti prioritet, ali pogledat ćemo primjer iz Slovenije, kazao je Capak.

Napominjemo kako većina maturanata u Hrvatskoj ipak nema manje od 18 godina, već maturiraju s 18 ili 19 godina.

Susjedna država će prioritetno cijepiti maturante: Capak odgovorao na pitanje što će biti s hrvatskim
Share via
Copy link
Powered by Social Snap