Pretraga

Tuga u Podravini: Mladić se utopio u jezeru, prijatelji mu bezuspješno pokušavali pomoći

A- A+

Ronioci Interventne policije u jezeru ‘Čingi-Lingi’ kraj Molve pronašli su tijelo mladića (23), koji se utopio. Kad su vidjeli de se izgubio pod vodom, njegovi prijatelji pokušali su zaroniti i spasiti ga, no nisu mu uspjeli pomoći. Policija kupače u jezerima poziva na oprez.

svijeća

Foto: Pixabay

– U nedjelju, 11. srpnja, oko 16.30 sati, u jezeru „Čingi-Lingi“ na udaljenosti od 20 metara od obale u dubini od osam metara ronioci Interventne jedinice policije Policijske uprave koprivničko-križevačke pronašli su mrtvo tijelo 23-godišnjaka, objavili su iz policije.

Kako neslužbeno javlja Podavski list, prijatelji mladića, koji su s njim zajedno bili na jezeru, vidjeli kako se izgubio pod vodom i pokušali su zaroniti i spasiti ga. Međutim, bilo je preduboko je i nisu mu uspjeli pomoći.

Nestali mladić bio je plivač, a što ga je točno povuklo u vodu još nije poznato, no mrtvozornik na tijelu nije pronašao ozljede koje bi upućivale na sumnjivu smrt.

Iz policije kažu kako je tijelo mladića prevezeno na Odjel Patologije Opće bolnice Koprivnica radi vršenja obdukcije, a kupače mole za oprez.

– Najopasnija područja su: rijeke, jezera, potoci, pa tek onda more. Rijeke su najopasnije jer su protočne, imaju često virove, zatim usjeke, i često mijenjaju svoj tok. Jezera i potoci imaju nagle promjene dubine i temperature. Šoderice također predstavljaju veliki rizik zbog naglog pada dna i slabe vidljivosti, upozoravaju iz policije.

svijeća
Share via
Copy link
Powered by Social Snap