Pretraga

Video: Poslušajte kako je 13-godišnja Karlovčanka na klaviru ‘skinula’ ‘Pirate s Kariba’

A- A+

Jana Martinović ima trinaest godina i ide u peti razred  Glazbene škole u Karlovcu. To i ne bi bilo toliko spektakularno, da ova mlada pijanistica ne obrađuje poznate skladbe sama na klaviru. Nabasali smo na njezin video gdje je ‘skinula’ Pirate s Kariba i jako se ugodno iznenadili.

Jana Martinović (13) pohađa sedmi radred osnovne škole Dragojle Jarnević u Karlovcu, a s devet godina krenula je i u Glazbenu školu, gdje je sada peti razred. Iako u školi uči svirati klasične skladbe, talentiranoj djevojci to nije dovoljno, pa kod kuća sama na klaviru obrađuje poznate svjetske skladbe uz pomoć interneta.

Izdvojeni članak

Poslušajte kako slijepi 15-godišnji genijalac svira klavir

Jana je klavir počela svirati igrom slučaja, samo zato jer slobodnih mjesta za gitaru te godine u Glazbenoj školi nije bilo. Klavir joj je tada bio drugi najdraži instrument. Problema u redovnoj školi koju pohađa nema, te svake godine prolazi s 5.0, iako tvrdi kako ne uči previše, jer jednostavno nema dovoljno vremena.

Svake godine sudjeluje na školskom natjecanju, i kako kaže, iznenadi se koliko je napredovala od godine prije. Za nastupe se ne odlučuje toliko često, svega nekoliko puta godišnje,što joj je uzrokuje prevelik stres. – Par puta godišnje se odlučim za nastup, ali nije mi to neki problem. Više zabava. Zna me uhvatiti trema pet minuta prije natjecanja, a onda puno pričam, sa svakim koga vidim. To mi pomaže, ne znam zašto, sa smijehom prepričava Jana.

Jana zasad planira upisati srednju glazbenu školu, no zasad misli upisivati Glazbenu akademiju, jer ne smatra da će se kretati u tom smjeru. Svejedno, poslušajte kako je Jana obradila ‘Pirate s Kariba’.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap