Pretraga

Grupa maloljetnika u Zagrebu napala beskućnika: Gurnuli su ga i naredili mu da klekne

A- A+

Sedmorica maloljetnika u Podsusedu su u nedjelju navečer napali beskućnika. Odgurnuli su ga, pao je na tlo, psovali ga, a u jednom trenutku mu čak naredili i da – klekne.

maloljetnicka banda beskucnik

Foto: Facebook screenshot; 24sata Video

Kako pišu 24 sata, beskućnika Febu u nedjelju navečer napala je skupina zagrebačkih maloljetnika. Po njegovom svjedočanstvu bilo ih je sedmorica, nisu ga tukli, no u jednom su ga trenutku gurnuli te je pao na pod, a čak su mu naredili i da klekne.

‘Prije toga su razbijali flaše u parkiću’

Novinari 24 sata Febu su jučer sreli ispred Konzuma u centru Podsuseda, gdje se incident i odvio prije tri dana. Na snimci, koja je počela kolati društvenim mrežama, a koju prenose 24 sata, vidi se cijela situacija. Snimku tog događaja je, naime, načinio jedan mladić. Febo je novinarima 24 sata kazao da ničim nije isprovocirao napad.

– Prije toga su razbijali flaše u parkiću, glavu si režem ako nisu imali deset boca pelinkovca. Ja sam zvao policiju te večeri, ali ih nisam mogao dobiti. Brat jedne obrtnice iz kvarta bio je na policiji u Zaprešiću, gdje su mu rekli da oni znaju tko su ti dečki, ispričao je Febo novinarima.

Mladiće je, kako pišu 24 sata, otjerao stariji čovjek koji je tu bio slučajno u šetnji sa psom.

‘To vam je počelo prije dva, tri mjeseca’

– To vam je počelo prije dva, tri mjeseca. Naš je kvart donedavno bio miran, a onda su počeli dolaziti dečki, ne samo iz Zaprešića nego iz drugih kvartova, i raditi ovdje probleme. Policija obilazi, viđamo ophodnje, ali čini se kako ih nema kad treba, rekao je novinarima jedan mještanin Podsuseda.

Osim što su ga gurnuli, mladići su Febi naredili i da klekne, no on je to odbio. Nakon cijelog napada pomogli su mu skupiti stvari i posjeli ga. Dvojica mladića koji su sudjelovali u napadu poslije su se za to, pišu 24 sata, ispričali na društvenoj mreži. Jedan od njih napisao je da je bio alkoholiziran te da oni koji ga znaju dobro znaju da “ne mlati bespomoćne”.

Zbog toga prima prijetnje, a kad je sutradan planirao doći u Podsused ispričati se, dečki iz kvarta, navode 24 sata, nisu mu dali blizu. Drugi napadač također je napisao da se kaje zbog svega te da je spreman javno se ispričati gospodinu kojkeg je napao istaknuvši da ga roditelji nisu tako odgojili.

Iz zagrebačke policije na upit novinara 24 sata odgovaraju da su upoznati s događajem te da postupaju, traže odgovorne osobe, kao i žrtvu.

maloljetnicka banda beskucnik
Share via
Copy link
Powered by Social Snap