Pretraga

Zagrebačka županija otvorila prijave za učeničke i studentske stipendije, iznose od 80 do 160 eura

A- A+

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku i akademsku godinu 2023./2024. Pravo na stipendiju imaju učenici i studenti s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Županija će dodijeliti ukupno 75 stipendija za nove stipendiste, ali i za ‘stare’ koji su ispunili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj/akademskoj godini. Za to je ukupno osigurano nešto više od 271 tisuće eura.

Ilustracija: Pixabay

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Za učenike će biti dodijeljeno 45, a za studente 30 stipendija. Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose gotovo 80 eura za učenike i gotovo 160 eura za studente.

Izdvojeni članak

Otvorene prijave za učeničke i studentske stipendije Osječko-baranjske županije, iznose od 70 do 160 €

Kriteriji za stipendije

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga tri za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su limar, klesar, mesar, medicinska sestra, dentalni asistent, pediker, kuhar, elektroinstalater, elektromehaničar, bravar, limar, alatničar, tokar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, fasader, staklar, krojač, zidar i slično.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše tri stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Izdvojeni članak
erasmus, euri, novac, euro

Dinamo opet nagrađuje učenike i studente stipendijom od 160 eura: Provjerite možete li se prijaviti

Rok za predaju prijava

Rok prijave za natječaj je 18. listopada 2023.godine, a prijave se dostavljaju osobno u Pisarnicu Zagrebačke županije ili poštom. Gdje točno poslati prijavu, koji su točno kriteriji za dodjelu stipendija, što sve mora sadržavati prijava i druge važne informacije, pronađite u dokumentu niže.

Napomena: ako vam se dokument ispod ne prikazuje, potrebno je ponovno učitati stranicu.