Pretraga

Zaposleni na stručnom brutalno se sprdaju s Božom Petrovom

A- A+

Nakon što je donesena Odluka prema kojoj će korisnici programa stručnog osposobljavanja morati dostavljati potvrdu o kupnji karte za javni prijevoz, mladi se na društvenim mrežama sprdaju s Vladom i njenim potpredsjednikom Božom Petrovom.

Kao što smo već pisali, prema novoj će izmjeni svi polaznici SOR-a koji su nakon 1. siječnja 2016. sklopili ugovore za rad bez zasnivanja radnog odnosa morati svaki mjesec Hrvatskom zavodu za zapošljavanje dostavljati potvrdu o kupljenoj karti kod autoprijevoznika kojim dolaze na svoje (ne)radno mjesto. U protivnom, naknada za prijevoz polaznicima neće biti isplaćena.

Ova je odluka razljutila mnoge korisnike programa, a prva meta njihovog bijesa bio je potpredsjednik Vlade Božo Petrov. 

Naime, novinari Večernjeg lista početkom mjeseca izračunali su kako je Petrov za vrijeme mandata na troškove prijevoza potrošio 87.432 kune poreznih obveznika. Mladi, koji od sada moraju donositi potvrdu da su od 2.700 kuna koliko dobiju na stručnom osposobljavanju doista kupili kartu za javni prijevoz Petrovu su se odlučili narugati. 

Jedan je član zatvorene Facebook grupe ‘Stručno osposobljavanje’ u grupi objavio sliku poruke koju je poslao Petrovu. U poruci ga sarkastično pita je li pri obračunu putnih troškova prilagao kartu HŽ-a. Fotografija je prikupila više od 400 lajkova.

Glasovi nezadovoljstva čuli su se i na Facebooku Vlade. Mnogi ističu kako nemaju mogućnost korištenja javnog prijevoza te da koriste privatne automobile te da će sada izgubiti naknadu za prijevoz.

Copy link
Powered by Social Snap