Pretraga

Zbog povećanja proračuna podijeljeno više stipendija: Poznati dobitnici studentske i srednjoškolske stipendije Grada Splita

A- A+

Temeljem natječaja raspisanog u studenom prošle godine, Grad Split utvrdio je konačne liste učenika i studenata kojima su dodijeljene stipendije zbog izuzetnog uspjeha u školovanju, odnosno učenicima i studentima sportašima u školskoj 2017./2018. godini.

Foto: Marko Matijević|srednja.hr

Stipendiju grada Splita dobilo je ukupno 173 učenika i studenta,četiri su dobitnika naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija. Od toga je osam učenika i pet studenata dobilo tzv. sportske stipendije. Iznosi stipendija kreću se od 600 za učenike do maksimalnih 1.000 kuna za studente.

Izdvojeni članak
stipendije

Poznata imena ovogodišnjih dobitnika stipendije od 9.600 kuna koju dodjeljuje Sveučilište u Splitu

Na natječaj je poristiglo ukupno 220 prijava, a do 10. siječnja 2018. godine kada je održana sjednica Povjerenstva za izbor kandidata za dodjelu stipendija 16 studenata je povuklo svoje prijave. Povjerenstvo je razmotrilo ukupno 204 prijave i utvrdilo je da potpunu dokumentaciju nemaju i/ili ne ispunjavaju uvjete natječaja 9 učeničkih prijava, 14 studentskih prijava i 1 prijava studenta poslijediplomskog studija tako da je za rangiranje preostalo ukupno 180 prijavljenih kandidata.

– Važno je naglasiti da će Grad Split će za školsku/akademsku 2017./2018. godinu dodijeliti 10 učeničkih i 50 studentskih stipendija više od planiranog budući da je u proračunu Grada Splita za 2018. godinu osigurano značajno više sredstava za stipendiranje učenika i studenata izuzetnog uspjeha u školovanju, a radi poticanja pozitivnih demografskih trendova, razmotrena je i prihvaćena mogućnost dodjele stipendija svim kandidatima koji ispunjavaju uvjete, stoji uz rezultate natječaja koje možete vidjeti na ovoj poveznici.

Svečana dodjela stipendija i naknada dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija te potpisivanje ugovora o stipendiranju održava se već u četvrtak, 8. veljače.

Ovom prilikom valja napomenuti i da je u proračunu Split prvi put planirao sredstva za sufinanciranje dijela putnih troškova studentima iz programa Erasmus + studija u akademskoj godini 2018./19. Za tu je namjenu osigurano 100.000,00 kuna, a javni poziv studentima će biti objavljen krajem svibnja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap