Pretraga

Da nije bilo ovog uređaja, nikad ne bismo imali iPhone: Apple ga prestaje proizvoditi

A- A+

Uređaj koji je omogućio da dođu do ideje iPhonea – iPod – uskoro će prestati postojati. Posljednji preostali model iPod touch prestaje se proizvoditi, izvijestili su iz Applea.

apple ipod touch

Apple iPod touch
Foto: Apple PR

Više od dvadeset godina nakon što je izašao prvi iPod, tehnološki gigant Apple odlučio je i posljednji preostali model – iPod touch – izbaciti iz proizvodnje. Uređaj koji je početkom ovoga stoljeća donio nevjerojatnu popularnost Appleu, podigao ga, takoreći, iz pepela, i uvelike stvorio ideju za prijenosni, pametni telefon koji će imati kameru, internet, pozive i glazbu – ono što danas zovemo iPhone – više se neće proizvoditi. Apple će prodati preostale primjerke onima koji ih žele kupiti, a povodom ovog događaja, koji su mnogi fanovi priželjkivali zadnjih godina, izdali su i posebno priopćenje.

– Glazba je uvijek bila u srži Applea. Pružiti glazbu stotinama milijuna korisnika, na način na koji je to činio iPod, utjecalo je na puno više od same glazbene industrije. Redefiniralo je kako se muzika otkriva, sluša i dijeli. Danas, duh iPoda živi. Svi naši proizvodi imaju integrirano nevjerojatno iskustvo lazbe, od iPhonea do Apple Watcha pa sve do HomePod minija, iPada, Maca i Apple TV-a, kazao je Greg Joswiak, Appleov visokopozicionirani stručnjak za marketing.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap