Pretraga

FourRiver Film Festival ponovno u Irskoj: Karlovac centralno mjesto za srednjoškolski film u Hrvatskoj

A- A+

Predstavnici FourRiver Film Festivala mogu se podičiti titulom prvih internacionalnih gostiju Fresh Film Festivala koji se održava u irskom gradu Limericku. Već tri godine zaredom međunarodni festival srednjoškolskog filma ugošćuje irske filmaše u Karlovcu, dok su Karlovčani u Irskoj, može se reći, irske zvijezde.

Fresh Film Festival – međunarodni festival filmova djece i mladeži održava se u Limericku u Irskoj po 18. put i okupio je brojne filmaše iz Irske, Nizozemske, Amerike, Danske, Ujedinjenog kraljevstva i naravno, Hrvatske. Izuzev  Marije Ratković Vidaković, voditeljice Revijskih programa Hrvatskog filmskog saveza i Ksenije Sanković, asistentice produkcije FRFF-a u Irskoj boravi i mladi uspješni filmaš, član Kinokluba Karlovac, Pavle Kocanjer.

Izdvojeni članak

Four River Film Festival je završio, a Grand Prix odlazi u Belgiju

Radionice i sastanci posvećeni filmskom stvaralaštvu mladih

Kreativni srednjoškolac sudjeluje na radionicama na temu urbanosti, koja je ujedno i ovogodišnja tema festivala posebno osmišljena za mlade filmaše. U isto vrijeme Ksenija i Marija sudjeluju na sastancima u okviru Youth Cinema Networka, posebne mreže posvećene filmskom stvaralaštvu mladih koja je pokrenuta od strane medijskih pedagoga i organizatora filmskih festivala iz 12 zemalja upravo na posljednjem izdanju FRFF-a.

Neke od ideja koje su se rodile u dosadašnjoj e-mail komunikaciji (poput osmišljavanja posebnog edukativnog programa za mlade festivalske organizatore) dalje će se na razini koncepta razvijati upravo u Irskoj.

Izdvojeni članak

Karlovački gimnazijalci drugu godinu zaredom predstavljaju Hrvatsku u EU parlamentu

FourRiver Festival centralno mjesto srednjoškolskog filma

Partnerstva poput ovog u svakom slučaju će učvrstiti status FourRiver Film Festivala, kao centralnog mjesta za srednjoškolski film u Hrvatskoj, regiji i svijetu i Karlovcu će donijeti još puno mladih filmaša i njihovih hrabrih filmskih ostvarenja.

Prijave za ovogodišnju ediciju, još traju. Mladi filmski vunderkindi svoje radove mogu prijaviti on line putem linkado 15. travnja! Devetnaesta Filmska revija mladeži i 7. FourRiver Film Festival održat će se ove godine u novom terminu – od. 17. do 21. lipnja, a organizatori – Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac pripremili su brojna iznenađenja.

FourRiver Film Festival ponovno u Irskoj: Karlovac centralno mjesto za srednjoškolski film u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap