Pretraga

Najbolji šminkerski trik zbog kojeg će vaš make-up ostati postojan više sati

A- A+

Ljubitelji make-upa kombinirane ili masnije kože lica znaju nailaziti na veliku poteškoću – već nakon par sati puder ili slična podloga poput BB i CC krema na takvoj se koži ‘zasjaje’. Lice koje podsjeća na blještavu disko kuglu ne voli nitko, a na takvoj podlozi i ostatak make-upa počinje kliziti i više ne izgleda kao kada ste ga netom nanijeli. Poznati vizažist i YouTuber Wayne Goss još je davno osmislio trik pomoću kojega sve navedene probleme možete vrlo lako izbjeći.

Screenshot: YouTube; Desi Perkins

Trik koji je davno pao na pamet inače vrlo inovativnom i talentiranom Wayneu Gossu potpuno je jednostavan, a ne zahtijeva nikakve dodatne preparate koje većina nema.

Izdvojeni članak

Čitavo vrijeme pogrešno nanosiš maskaru: Evo kako do prekrasnih trepavica

Nakon što ste pripremili svoje lice za šminku, dakle umili se i nanijeli hidratantu kremu, prije nanošenja tekuće podloge, kist umočite u puder u prahu ili kamenu te ga na nanesite na čitavo lice, ili područja koja se brže maste (t-zona, obrazi uz nos i nos te brada).

– To će vam omogućiti veću dugotrajnost. Također, puder u prahu, možete nanijeti i poslije. Možda ćete pomisliti da će to doprinijeti neprirodnom (cakey) izgledu, ali to vam se neće dogoditi, vidjet ćete ako probate. Trik je najbolji za one s masnom i kombiniranom kožom, objašnjava jedan od omiljenih You Tuber-a mnogih ljubiteljica kozmetike.