Pretraga

Ovaj 18-godišnjak pošteno se narugao Uberu: Hakirao ih, a onda im se predstavio na Slacku

A- A+

Uber je ostao posramljen. Gigantsku je tvrtku, za zabavu, uspio hakirati 18-godišnji dečko, a kako pišu strani mediji, to uopće nije bio težak zadatak. Iz tvrtke poručuju da se bave sigurnosnim propustom i da su u kontaktu s nadležnim institucijama, a društvene mreže bruje o ovom nesvakidašnjem slučaju.

uber automobil

Foto: Unsplash; Dan Gold

Uber trenutno istražuje ‘sigurnosni icindent’ nakon što je u javnost dospjela informacija da je netko upao u njihov interni sustav. Konkretno, da su hakirani. Ono što je najbolje od svega, izgleda da ih je hakirao – tinejdžer.

Uber ne želi odgovoriti na pitanja

Kako piše Verge, navodni haker 18-godišnji je dečko, uspio upasti u brojne interne alate i račune tvrtke, poput Amazon usluga, Google oblaka, pa čak i internog komunikacijskog kanala na Slacku.

Glasnogovornik Ubera na pitanje spomenutog portala da komentira ovaj incident odbio je dati izjavu, odnosno odgovoriti i na kakva dodatna pitanja koja mu je novinar postavio. Samo je skrenuo pažnju na raniju izjavu firme.

– Trenutno se bavimo sigurnosnim incidentom. U kontaktu smo s policijom i obavijestit ćemo vas o novostima kako ih budemo imali, stoji u toj izjavi koju prenosi Verge.

Izdvojeni članak
instagram

Instagram uvodi novi način ‘shareanja’: Objave koje vam se sviđaju, uskoro ćete moći podijeliti na feed

18-godišnjak im se narugao

Tinejdžer koji je hakirao Uber zaposlenicima se, odmah po ulasku, predstavio. Ušao je na interni Slack kanal i poručio im da je on haker te da je tvrtka doživjela sigurnosni propust. Osim toga, stavio je i hashtag o tome kako Uber potplaćuje svoje vozače.

Snimke zaslona iz kojih se to vidi trenutno se šire društvenim mrežama. No, s obzirom na to koliko je poruka bila nadrealna, mnogi su mislili da je riječ o šali, a ne stvarnoj sigurnosnoj prijetnji. Mnogi su mu zaposlenici stoga odgovarali smiješnim reakcijama, GIF-ovim i emojijima.

Kako pišu američki medij, 18-godišnjak je hakirao Uber, kako kaže, da bi se zabavio te nema neku skrivenu namjeru. Tim više stručnjaci ovo smatraju nevjerojatnim propustom od strane tvrtke Uber.

 

 

 

Copy link
Powered by Social Snap