Pretraga

Posjetili smo pekaru u kojoj uživaju mnogi studenti: Sendviči vraćaju u djetinjstvo

A- A+

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U našoj osmoj epizodi, posjetili smo Pekarnu Svetice, koja je zbog svoje lokacije, stekla popularnost među studentima na Prometnom i Ekonomskom fakultetu.

Pekarna Svetice. Foto: srednja.hr

Uz hranu iz menze, studentski želudac najčešće dobiva i hranu iz – pekara. Dok neki vole popularne lance pekara poput Mlinara, Dubravice, Pan Peka i slično, drugi pak više preferiraju old school pekare kojima je glavna odlika bijelo brašno, velike porcije i povoljna cijena. No, zbog inflacije i ostalih nepovoljnih situacija u svijetu i te old school pekare više nisu tako povoljne.

Frekventna lokacija za studente na Ekonomskom i Prometnom fakultetu

Bez obzira na to, dobili smo preporuku od jednog studenta s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, da posjetimo Pekarnu Svetice (onu preko puta Pottera, ne onu na Maksimirskoj) i da probamo sendvič od puretine. Prema njegovim riječima, okus sendviča vraća u djetinjstvo kada ti je mama radila sendviče za izlet. Nismo mogli ne odoljeti tome, pa smo se odmah tamo zaputili ne bi li vidjeli je li to zaista istina.

Pekarna Svetice smjestila se svega nekoliko minuta hoda od Prometnog i Ekonomskog fakulteta. Radi se, dakle, o vrlo frekventnoj lokaciji, stoga očekujemo da i proizvodi budu uvijek friški. Izbor je, klasično pekarski, velik. Tu se mogu jesti raznorazni kroasani, pizze, bureci, kifle, buhtle, hrenovke u pecivu i lisnatom, sendviči, ma sve što možete poželjeti. Mi smo poslušali prijedlog i odmah smo zatražili od ljubaznog zaposlenika sendvič od puretine.

@srednja_hr Gdje idemo iduće? 🤤 … #studentskonepce #srednjahr #srednja #faks #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Zdravi sendvič

Sendvič, inače, dolazi u velikom integralnom pecivu sa sjemenkama. Unutra se nalazi pureća šunka, sir, rajčica, salata i sirni namaz. Nekih spektakularnih i drugačijih sastojaka unutra nema, ali ni ne mora biti. Ovo je standardni sendvič za gablec koji u ovom slučaju košta 2,20 eura. Prema našem mišljenju, cijena je sasvim korektna, osobito kada se u obzir uzme kvaliteta sastojaka i količina.

Naime, pecivo je bilo vrlo ukusno i svježe. Šunka se doimala poprilično ‘zdravom’, a sir nije previše dominirao.  Sirni namaz bio je izrazito fin i uz par listova zelene salate, davao je svježinu cjelokupnom sendviču. Nakon što smo ga pojeli, možemo priznati da je istina. Ovaj sendvič uistinu vraća u djetinjstvo i podsjeća na one koje vam je mama radila prije izleta u osnovnoj školi. Nama se stvarno svidio i možemo sa sigurnošću reći da ćemo ga ponovno izabrati za gablec.

Naša ocjena

Naša ocjena za Pekarnu Svetice. Foto: srednja.hr