Pretraga

Procurio novi iPhone 13: Vraća se značajka koja je mnogima nedostala, evo kako će izgledati

A- A+

Šest mjeseci prije nego što treba izaći, procurili su najvažniji detalji novog iPhonea 13. Jedna popularna značajka se vraća.

iphone 13 pro ilustracija

Foto: Youtube screenshot; EverythingApplePro

Prije tjedan dana jedan od najpoznatijih tech youtubera – EverythingApplePro – objavio je detalje koji su procurili vezano za novi iPhone 13, koji bi trebao izaći nekad u rujnu ili listopadu.

Manji notch, bolja kamera

Notch, gornji dio ekrana u kojem je smještena slušalica, kamera i razni senzori poput prepoznavanja lica, postat će manji. Pokazuju to trodimenzionalni modeli koje je spomenuti youtuber izradio iz procurenih informacija koje je dobio. Kako javljaju neki njegovi izvori, Apple je postigao smanjenje notcha tako što su ovoga puta iskoristili plastične komponente za sustav prepoznavanja lica.

Osim toga, neke sitne promjene dogodit će se i na poleđini novog uređaja. Kamera, koja na prošlogodišnjim modelima, specifično iPhone uređajima 11, 11 pro, 12 i 12 pro, stoji dosta izbočeno malo će se stanjiti. Ljubitelji crnih mobitela konačno mogu odahnuti. Prema zadnjim informacijama, Apple je ponovno promijenio grafitnu boju tako da će izgledati jako slično pravoj mat crnoj.

Jedna od većih promjena koje se očekuju tiče se kamere i načina portreta koji bi trebao biti puno bolji, a svemu će doprinijeti i novi Appleov procesor A15. Lidar senzor augmentirane realnosti dobit će, kako se sada čini, samo uređaji pro serije. U odjelu memorije, korisnici će navodno moći odabrati i nikad viđenih 1 terabajt interne memorije. Novi načini fotografiranja, uključujući astro-način, kao i snažnije MagSafe magnete, također bismo mogli vidjeti na novom iPhoneu.

Više informacija doznajte u videu ispod.

Otisak prsta

Da se prepoznavanje otiska prsta na mala vrata vraća na iPhone 13 uređaje upravo u ovoj godini kažu barem dva izvora. Trebao bi ih proizvoditi Qualcomm, koji ih već proizvodi za Samsung Galaxy S21 ultra, gdje radi fantastično. Touch ID i Face ID tako bi se mogli koristiti zajedno kao jedan od najsigurnijih sigurnosnih sistema na pametnim telefonima uopće.

Više o tome možete pogledati u videu ispod.

Procurio novi iPhone 13: Vraća se značajka koja je mnogima nedostala, evo kako će izgledati
Share via
Copy link
Powered by Social Snap