Provjerite pobjednike 21. Filmske revije mladeži i 9. Four River Film Festivala

Svečanom dodjelom nagrada, u Karlovcu je završila 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival u Zorin domu. Ukupno je dodijeljeno 18 nagrada te dvije posebne nagrade ‘Pack & Pitch’ i ‘Prodigy Camp’. Osim tri karte za Ameriku, pobjednike svih kategorija natjecateljskog programa čeka i suradnja s filmskim profesionalkama, Inom Bijelić i Jelenom Modrić s kojima će realizirati srednjemetražni film. 

Mladi filmaši iz Karlovca i Varaždina doživjeli veliki uspjeh svoga kratkog animiranog uratka

Pred stručnim ocjenjivačkim sud kojeg su činili Anna Eriksson, Marc Price i Joe Stephensonm te 19 članova Malog žirija iz Velike Britanije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Amerike bio je nimalo lagan zadatak, no u konačnici je odlučeno kako Grand Prix, kao i nagrada publike odlaze u ruke Dominika Ćorića i njegove ekipe filmaša iz MFF School u Bosni i Hercegovini za film ‘Most’.

– Jedna od najtežih stvari u filmu je nasmijati ljude. Nasmijati ih i to na način da ne izgubiš smisao svega drugog bitnog za film je nevjerojatno rijetka vještina. Pobjednički film ima: savršeno tempirane šale, odličnu kemiju među glumcima, likove koji se ponašaju prirodno i uvjerljivo bez obzira na to kako se vrckavo ponašaju te profesinalnu razinu produkcije. Postići to u ovim godinama na jednom jeziku je postiguće, učiniti to na dva jezika je nešto sasvim posebno, stoji u obrazloženju Joea Stephensona jednog od člana žirija. 

Osim pobjednika Revije i Festivala, ove su godine dodijeljene i posebne nagrade. Naime, troje sretnika dobili su povratne avionske karte za Sjedinjene Američke Države. Rudolf Ravbar iz Kinokluba Karlovac napisao je najbolji scenarij i osvojio stroge mentore Relativity School tijekom Pack & Pitch programa. On će iduće godine posjetiti Los Angeles gdje će u okviru radionice Relativity School imati priliku razviti svoju ideju do samoga kraja. 

U kategoriji najboljeg antikorupcijskog filma nagradu je odnio Matija Benić s filmom ‘Antikorupcijski atom’, a uz Rudolfa i Matiju svoju kartu za SAD je osigurao i Luka Pisačić koji će provesti šest dana na sjeverozapadu SAD-a učeći od najbolji stručnjaka filmske industrije i stvarajući svoj novi filmski uradak. Više informacija o pobjednicima i sudionicima provjerite ovdje

Odgovori