Pretraga

Studenti FOI-a uvode pčelarstvo u digitalno doba

A- A+

Proizvod startupa MyBeeLine pčelarima će omogućiti svojevrsnu digitalizaciju velikog broja proizvodnih procesa, a pokrenula ga je skupina studenata s varaždinskog FOI-a. Program koji su razvili trenutno testira deset pčelara u Hrvatskoj i Hercegovini, a sa svojim proizvodom ciljaju i na strana tržišta.

www.facebook.com|MyBeeLine

Studenti Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu Alen Huskanović, Davor Vrandečić, Zoran Antolović, Suzana Rendulić i Ana Sakač sa svojim su projektom MyBeeLine ušli u finale programa Software Startup Academy pa su za nagradu prošli inkubacijski program u okviru ImpactHUB-a Zagreb, objavljeno je na www.poslovni.hr.

Izdvojeni članak

Studentice FER-a osmislile korisnu aplikaciju za pčelare

Naš MyBeeLine omogućuje im da sve rade elektronički

Kroz proteklih par mjeseci intenzivno su radili na unapređenju svog prototipa, a ostvarili su i brojne kontakte pomoću kojih žele progurati program i na inozemno tržište te u proizvodnom procesu pomoći pčelarima diljem svijeta.

– Redovito nam se javljaju djeca pčelara koji žele modernizirati posao koji trenutno rade ručno i doživljavaju kao hobi. No, vide potencijal u tome da taj hobi profesionaliziraju. Ne govorimo ovdje samo o zapisivanju u bilježnice i općenito na papir, već o tome da mnogi još uvijek važne podatke za vođenje posla upisuju kredom na košnice, a naš MyBeeLine omogućuje im da to rade elektronički putem weba i mobitela, rekao je Huskanović za Poslovni dnevnik.

Izdvojeni članak

Najbolji mladi poljoprivrednik Hrvatsku će predstavljati u Bruxellesu

Uz pomoć programa pčelari mogu pratiti sve važne informacije

Objašnjava kako njihov softver može pratiti preglede košnica, informacije o tome koliko ima legla, okvira s medom i kolonija, nedostaje li hrane te treba li dodavati lijekove.

Program koji su razvili uključuje i podatke o tome jesu li košnice spremne za žetvu i koliki prinos daju. To će pčelarima omogućiti kvalitetnu analizu te kvalitetniju zaštitu njihovih rojeva od bolesti.

– Pčelari u Hrvatskoj i Hercegovini koriste se našim softverom. S njima surađujemo od početka, i prije no što smo napisali i liniju koda našeg proizvoda, a od njihovih povratnih informacija dorađujemo naš softver, kaže Huskanović kako pomoću deset pčelara usavršavaju svoju ideju koja je u završnoj fazi testiranja.

Studenti FOI-a uvode pčelarstvo u digitalno doba
Share via
Copy link
Powered by Social Snap