Pretraga

TikTok ima novu aplikaciju: Pokušavaju uzvratiti konkurentu koji je sve popularniji među mladima

A- A+

TikTok odlučio je konkurirati francuskoj aplikaciji BeReal koja je sve popularnija među generacijom Z. Poanta BeReala je da se objavljuju stvari u određenom trenutku kako bi se vidjelo što radite upravo tada. Kako ne postoji mogućnost stavljanja prethodno napravljenih fotografija, to smanjuje mogućnost uređivanja fotografija i ‘tjera’ vas da budete realni na toj platformi. TikTok Now je tehnički ista stvar, samo što su oni stavili i opciju objave videa, dok je u BeRealu moguće staviti samo fotografije.

Foto: Pexels

Ako koristite TikTok, mogli ste primijetiti da je u izborniku koji se nalazi u donjem dijelu nestala opcija ‘Prijatelji’ i na tom je mjestu sada ‘Now’. I dok u SAD-u korisnici mogu pristupiti toj novoj opciji u TikTok aplikaciji, kod nas će vas ‘klik’ na tu ikonu odvesti na Google Play Store ili u App Store gdje će vas tražiti da skinete njihovu novu aplikaciju – TikTok Now.

Borba kineske i francuske aplikacije za mlade korisnike

Do sada ima više od pet milijuna skidanja, a radi se o pokušaju konkuriranja francuskoj aplikaciji BeReal koja je sve popularnija među mladima, posebice kod generacije Z. Radi se o aplikaciji gdje morate objaviti što točno radite u određenom trenutku u obliku fotografije zadnje i prednje kamere. Kako ne postoji opcija stavljanja prethodno napravljenih fotografija, aplikacija vas zapravo tjera da budete prirodni i realni, bez uređivanja fotografija.

Istu stvar je zapravo sada napravio i TikTok, samo što su oni u svoju verziju dodali i opciju objave videa od 10 sekundi, dok BeReal omogućuje isključivo fotografije. Ovaj novitet predstavljen je sredinom rujna, a već do sada ima više od 5 milijuna preuzimanja, isto koliko preuzimanja do sada ima i BeReal.

– Osmislili smo TikTok Now imajući na umu sigurnost i privatnost naše zajednice. Kreatori sami odlučuju tko može pregledavati njihov sadržaj. Mogu blokirati druge i odabrati koji će se komentari prikazivati ​​na njihovom sadržaju, navode iz TikToka.

Foto: TikTok

Određena ograničenja za mlađe od 18 godina

Dodali su i kako rade na većoj sigurnosti aplikacije, ponajviše zbog sigurnosti tinejdžera koji najviše koriste njihovu aplikaciju, a sada i TikTok Now za koji su uveli ograničenja ovisno o dobi korisnika.

– Ako netko mlađi od 16 godina izradi račun za korištenje aplikacije TikTok Now, baš kao i TikTok, njegov će račun prema zadanim postavkama biti privatan. Osobe mlađe od 18 godina neće moći dijeliti svoj sadržaj na Explore feedu. Osobe između 13 i 15 godina imat će opcije komentiranja ograničene samo na Prijatelje kako bi se zaštitile od neželjenih interakcija. Osobe s 18 i više godina imaju dodatne mogućnosti dijeljenja. Osim dijeljenja sa zajedničkim prijateljima, mogu odlučiti dijeliti svoje objave sa širom TikTok Now zajednicom na temelju postavki privatnosti koje su odabrali. Zadana postavka je ‘Prijatelji mogu vidjeti’, što se može promijeniti u postavkama privatnosti, poručili su iz TikToka.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap