Pretraga

TikTok u velikim problemima: Instagram pokreće alat koji bi ga mogao zamijeniti

A- A+

Posljednjih nekoliko dana popularna aplikacija TikTok u velikim je problemima. Indija, zemlja iz koje nakon Kine dolazi najveći broj korisnika, najavila je zabranu TikToka. Istovremeno, Instagram je pokrenuo i u nekoliko zemalja testira vrlo sličan alat za izradu kratkih videa unutar svoje aplikacije.

Foto: Unsplash

Proteklog tjedna Indija je najavila zabranu TikToka. Druga je to zemlja po broju korisnika nakon Kine, a zabranu želi uvesti jer smatra da je TikTok ‘prijetnja suverenitetu i integritetu zemlje’. Uz to, državni tajnik SAD-a Mike Pompeo, najavio je kako i u SAD-u razmišljaju o zabrani popularne video aplikacije.

Izdvojeni članak

Svećenik nakon Instagrama otvorio i TikTok profil: ‘Gospodin me poslao da budem nova luda’

I baš kada u TikTok-u nisu mogli zamisliti gore dane – novi problemi. Konkurencija im postaje Instagram koji je u Indiji u srijedu predstavio svoju novu značajku Reels, prenosi cnn.com.

Riječ je o alatu ugrađenom u aplikaciju koji korisnicima omogućuje snimanje videa dugih 15 sekundi na postojeći predložak glazbe ili audio zapisa, a zatim ga korisnici objavljuju putem Instagram priče. Inače, Instagram testira Reels  još od studenog u Brazilu, a kasnije se test proširio i na Francusku te Njemačku. Datum globalnog lansiranja Reelsa još nije poznat.

No, Instagram nije jedini čija bi nova značajka mogla nanijeti ozbiljnu štetu TikToku. Kako piše nekolicina stranih tehnoloških portala, YouTube planira lansirati sličan alat koji se naziva Shorts.

TikTok u velikim problemima: Instagram pokreće alat koji bi ga mogao zamijeniti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap