Pretraga

Grad Zagreb o produženom boravku: Imat ćemo čak više razreda

A- A+

Budući da epidemiološke mjere, kao i upute resornog ministrastva, zahtjevaju da se učenici različitih razrednih odjela ne miješaju, pitali smo Grad Zagreb hoće li imati problema s organizacijom produženog boravka. Iz Grada odgovaraju da neće. Štoviše, ističu kako će ove godine imati veći broj i učenika i razreda u boravku nego lani.

foto: Deleece Cook za Unsplash

– U školskoj godini 2020./2021. u osnovnim školama Grada Zagreba bit će ustrojeno 645 skupina programa produženog boravka, što predstavlja povećanje od 23 skupine produženog boravka  u odnosu na školsku godinu 2019./2020. te će sve potrebe roditelja oko produženog boravka biti zadovoljene, kaže pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Izdvojeni članak

Grad Zagreb će učenicima i zaposlenicima osigurati besplatne maske: Evo kad će ih dobiti

Na naše pitanje hoće li se i ove godine, unatoč epidemiološkim mjerama, učenici nižih razreda moći u produženi boravak, Lovrić je odgovorio da hoće.

Budući da će se broj razreda u programu produženog boravka povećati za 23, Grad će dodatno zaposliti i toliki broj učitelja.

Iz Gradskog ureda za obrazovanje ističu i kako će u sve dječje vrtiće, osnovne i srednje škole poslati dovoljan broj opreme za dezinficiranje.

– Grad Zagreb će svim učenicima i djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova kojima je osnivač osigurati dostatne količine zaštitnih maski, dezinfekcijskih sredstava i drugu potrebnu opremu, sukladno izdanim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i resornog ministarstva, kažu.

Podsjećaju i da su tražili odobrenje za skraćivanje nastavnog sata.

– Grad Zagreb od resornog je ministarstva zatražio izmjenu trajanja nastavnog sata, odnosno skraćenje istog na 40 minuta tijekom školske godine 2020./2021. godine, za sve redovne osnovne i srednje škole koje nastavu organiziraju u dvije smjene, zaključuje Lovrić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap