Pretraga

Grad Zagreb će učenicima i zaposlenicima osigurati besplatne maske: Evo kad će ih dobiti

A- A+

Grad Zagreb nabavljat će maske za zaposlenike i učenike škola kojima je obveza nositi ih. Najavio je to danas Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje.

Foto: Alin Luna, Unsplash

Kako je jučer objavilo Ministarstvo obrazovanja, neki će učenici morati nositi maske pod nastavom. Te maske, kako za učenike, tako i za zaposlenike, u Zagrebu će nabavljati grad i distribuirati ih po školama u kojima se po uputama obvezno maske moraju nositi. Najavio je to na današnjoj konferenciji za novinare Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, prenosi HRT.

Maske će dobiti s udžbenicima

Danas je najavio i da će učenici iz Zagreba maske dobiti kad i udžbenike, na prvi dan škole.

– One će sačekati učenike zajedno s udžbenicima 7. rujna. Maske su preporučljive sukladno uputama za sve učenike od petog razreda do konca srednje škole. Isto tako su nužne u kretanju hodnicima, u organiziranom školskom prijevozu, tako da smo mi, iščitavajući upute, zaključili da je najlogičnije da kupimo svim učenicima, bez obzira na to hoće li razmak u učionici biti metar i pol ili dva, rekao je Lovrić.

Dodatno je istaknuo da što se tiče prostornih uvjeta, Zagreb to uglavnom ima pod kontrolom.

– Naravno, jedan dio škola će raditi u dvije smjene, tu ćemo ići sa smanjenjem trajanja nastavnog sata s 45 na 40 minuta za sve škole koje rade u dvije smjene kako bismo dobili nekih dodatnih 60 minuta između dviju smjena za nužnu dezinfekciju prostora, kazao je Lovrić.

Izdvojeni članak

Od jeseni velika promjena u zagrebačkim školama: Zbog korone se skraćuje školski sat

Skraćeni satovi u školama

Kako smo pisali početkom ovog mjeseca, u nekim će se zagrebačkim školama, posebice onima koje rade u dvije smjene skraćivati trajanje nastavnog sata. Umjesto 45, trajat će 40 minuta. Vrijeme koje će tako ostati izmeđiu dviju smjena – jutarnje i popodnevne – ostavit će dovoljno prostora za čišćenje i dezinfekciju prostorija prije nego što drugi učenici započnu s nastavom tog dana.

Rad u dvije smjene uglavnom će zadesiti one škole koje su primile učenike iz drugih škola čije su zgrade stradale u velikom potresu koji je zadesio Zagreb krajem ožujka ove godine.

Copy link
Powered by Social Snap