Pretraga

Ipak će u školu: HŽ vraća liniju zbog čijeg ukidanja učenici i nastavnici nisu mogli na nastavu

A- A+

Kao što smo pisali, nakon što je HŽPP naprasno ukinuo liniju vlaka koji je oko 5:30 iz Rijeke kretao prema Zagrebu, četrdesetak učenika i oko pet nastavnika Željezničke tehničke škole Moravice našlo se u ozbiljnom problemu – prije trećeg sata nisu mogli stići na nastavu. No, pritisak je očito urodio plodom. Jer, kako nam javljaju iz HŽPP-a, ‘nakon provedene dodatne analize’, vlak će ponovno voziti. Zvuči nevjerojatno, ali u Hrvatskoj je postala vijest da će učenici moći putovati do škole.

Vlak Koprivnica-Zagreb ; foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Ravnatelja Željezničke tehničke škole Moravice Borivoja Dokmanovića zgrozilo je prije nekoliko dana pojašnjenje HŽPP-a u kojem je javna tvrtka za prijevoz građana tvrdila kako liniju kojom je četrdesetak učenika i oko pet nastavnika svakodnevno dolazilo do škole ukida “zbog smanjenja potražnje uzrokovanog pandemijom”.

– Oni kažu: ‘Molimo za razumijevanje’ i vade se na epidemiološku situaciju. Nama to ništa ne znači. Mislim, mogli su ukinuti neku kasniju liniju, primjerice onu oko 10, kada ljudi ne idu ni u školu ni na posao. Na sve mile načine pokušavamo ih natjerati da promjene ovu odluku. Kontaktirali smo ih mi, Grad Delnice… Grad Vrbovsko kontaktirao je i ministra prometa Olega Butkovića. Ne znam što još moramo učiniti, ispričao nam je Dokmanović u ponedjeljak.

Izdvojeni članak

Nevjerojatno! HŽ usred školske godine ukinuo liniju: Učenici i nastavnici mogu stići tek na treći sat

Podsjetimo, zbog ukidanja linije, učenici i nastavnici su mogli stići tek na treći sat pa su prva dva sata umjesto ujutro, morali odrađivati online u poslijepodnevnim satima. Ironično, radi se baš o školi koja obrazuje željezničke prometne radnike, buduće zaposlenike HŽPP-a.

U rješavanje novonastale situacije uključili su se gotovo svi. A pritisak je očito urodio plodom. Gradonačelnik Vrbovskog Dražen Mufić pisao je ministru prometa Olegu Butkoviću, a, kako kažu iz Grada, odmah po upućivanju dopisa, ministar Butković odgovorio je gradonačelniku kako će linija biti vraćena. Tu informaciju neslužbeno smo doznali i iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te smo tražili potvrdu HŽPP-a. Tek nakon dva dana, stigao je odgovor. Kažu da su se predlomislili nakon što su proveli analize.

– Nakon provedene dodatne analize, od 22. veljače 2021. ponovno će voziti vlak 703 na relaciji Rijeka (5.30) – Ogulin (7.48). Vlak 703 koji je prvenstveno namijenjen prijevozu učenika neće voziti subotom, nedjeljom i blagdanom ni od 21. lipnja do 3. rujna 2021. godine, otkrila nam je Ivana Čubelić, koordinatorica za odnose s javnošću HŽPP-a.

Izdvojeni članak

Inspirativno: Japanske željeznice zadržale stanicu samo zbog jedne učenice

Zvuči nevjerojatno, ali u Hrvatskoj je postala vijest da će učenici moći putovati do škole. Podsjetimo još jedanput na primjer iz Japana: Japanske željeznice su, podsjetimo, 2016. zadržale stanicu samo zbog jedne učenice. Eh, kad bi i u Hrvatskoj tako cijenili obrazovanje…

Ipak će u školu: HŽ vraća liniju zbog čijeg ukidanja učenici i nastavnici nisu mogli na nastavu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap