Pretraga

Objavljen datum isplate plaća u osnovnim i srednjim školama za veljaču 2021.

A- A+

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je sredstva za isplatu plaća zaposlenicima osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova za veljaču 2021. Plaće, podsjetimo, od prošlog mjeseca obračunavaju prema uvećanoj osnovici.

Foto: Pixabay

Prema informacijama koje je objavio Sindikat Preporodplaća za veljaču 2021. u osnovnim i srednjim školama bit će isplaćena 9. ožujka. Odobrena sredstva za isplatu plaće obračunata su po osnovici koja iznosi 6.044,51 kuna.

Podsjetimo, prošlog mjeseca došlo je do povećanja osnovice u javnom sektoru. Između predstavnika javnih službi i Vlade RH dogovoreno je kako će od 1. siječnja 2021. godine osnovica za obračun plaća u javnim službama porasti za 4% posto te iznositi 6.044,51 kn, sukladno Dodatku II Temeljnom kolektivnom ugovoru potpisanom u svibnju 2020. godine. Do siječnja je osnovica iznosila 5.809,79 kuna.

Za plaću u veljači, škole su dužne napraviti naloge do 3. ožujka u podne, nakon čega će FINA zaključati obračun.

Ministarstvo je odobrilo i sredstva za plaćanje novčane naknade zbog nezapošljavanja određene kvote osoba s invaliditetom za veljaču 2021. Škole koje su obveznice plaćanja te naknade plaćaju je izvan sustava COP-a , predajom naloga u FINA-u. Rok predaje naloga je 3. ožujka, a datum isplate naknade je također 9. ožujka.

Objavljen datum isplate plaća u osnovnim i srednjim školama za veljaču 2021.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap