Pretraga

Ovako izgledaju novi udžbenici iz kemije, a kutija s opremom za pokuse baš nam se čini fora

A- A+

Projekt Škola za život o kojem se proteklih godinama svakodnevno razgovaralo došao je na svoje. Dok je ministrica Divjak danas sudjelovala na pokaznom satu kemije, mi smo fotografirali radne materijale. Udžbenici, moramo priznati podsjećaju na stare, no u kutiji s opremom ima zanimljivih stvari.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

Izdvojeni članak

Škola za život danas je ušla u škole, stručnjaci uputili oštre kritike: Radi se o ’ementaler reformi’

Ovaj dan smo čekali 25 godina, pohvalila se u ponedjeljak ministrica Blaženka Divjak, kada je u OŠ Gračani sudjelovala na obilježavanju prvog dana nastave i početka provođenja projekta ‘Škola za život’.

Kako su se mnogi pitali što konkretno znače najavljene nove metode podučavanja, ministrica je to odlučila pokazati svojim sudjelovanjem na pokaznom satu kemije.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

I dok se Divjak zabavljala s učenicima koji su je dočekali spremni te joj pojašnjavali svaki detalj pokusa kojeg su sami izvodili, mi smo proučili radne materijale uz koje će sedmaši učiti kemiju.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

Udžbenici, moramo priznati, jako podsjećaju na one stare, jedino što su grafički bolje opremljeni pa će učenici, zahvaljujući njima, vjerojatno biti motiviraniji na učenje.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

No iznenadilo nas je da uz udžbenike djeca imaju i kutiju s opremom za pokuse.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

U kutiji se nalazi osnovni kemijski pribor poput epruveta, stalka za epruvete i lijevka za pretakanje. Uz to, kutija sadržava radnu bilježnicu sa zadacima i uputama za rješavanje pokusa. Naravno, budući da se radi o sedmašima, pokusi su primjereni njihovoj dobnoj skupini, no ne sumnjamo da će im biti zabavni.

foto: Denis Gaščić | srednja.hr

Autora ovih redaka iznenadilo je samo postojanje takve kutije jer u vrijeme kada je on išao u školu takve stvari nisu postojale. Nadamo se samo da će učenici opremu za kemiju zaista koristiti na nastavi.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap