Pretraga

Promovirano 247 novih doktora znanosti i umjetnosti: Doznajte njihova imena

A- A+

Sveučilište u Zagrebu ovog je vikenda održalo promociju 247 novih doktora znanosti i umjetnosti. U skladu s protokolom, kandidati su bili odjeveni u svečane odore i akademske kape, te su od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta došli u dvjema povorkama koje su predvodila dva sveučilišna pedela.

Foto: unizg.hr

Izdvojeni članak

Prošle godine smo dobili 646 novih doktora znanosti i većina njih su žene

Promocije su započele svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta, nakon čega je odslušana himna, te je uslijedio govor rektora Damira Borasa. 

Nakon što su kandidati izgovorili tekst prisege i rektor ih proglasio doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacili su coflek na akademskim kapama na desnu stranu, čime su i simbolično ušli u novo i više akademsko zvanje. Uslijedilo je uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti su završile akademskom himnom Gaudeamus igitur. 

Najviše novih doktora znanosti, njih čak 47 dolazi s Medicinskog fakulteta, a po broju doktoranada slijede Prirodoslovno matematički s njih 33, te Filozofski fakultet s 25 novih doktora znanosti.
Popis novih doktora znanosti koji dolaze sa Sveučilišta u Zagrebu provjerite u nastavku.

Promocija Doktora Znanosti i Umjetnosti UNIZG by srednja.hr on Scribd

Promovirano 247 novih doktora znanosti i umjetnosti: Doznajte njihova imena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap