Pretraga

Tuga u NCVVO-u: Preminuo Zlatko Zadelj, dugogodišnji voditelj državne mature

A- A+

Zlatko Zadelj, dugogodišnji voditelj organizacije i provedbe državne mature u NCVVO-u, prerano nas je napustio u utorak. Kolege i prijatelji Zadelja će pamtiti kao vrsnog stručnjaka i profesionalca, ali i kao uvijek nasmješenog kolegu. Redakcija srednja.hr Zadelja će pak pamtiti kao pristupačnog sugovornika, uvijek spremnog na suradnju.

Zlatko Zadelj | foto: Unsplah, LinkedIn

– Zlatka ćemo pamtiti kao samozatajnu osobu koja je svojim radom ostavila dubok i neizbrisiv trag u svim poslovima Centra, a posebice u poslovima državne mature. Njegova smirenost, znanje i razboritost zauvijek će ostati dio dobroga duha Centra. Naš će nam Zlatko neizmjerno nedostajati, poručili su iz NCVVO-a.

Zlatko Zadelj, dugogodišnji voditelj organizacije i provedbe državne mature preminuo je u utorak, 13. travnja, nakon kratke i teške bolesti.

Zadelj je prije dolaska u NCVVO u Srednjoj školi Oroslavje radio kao profesor matematike i ispitni koordinator za državnu maturu, a svoj radni staž u NCVVO-u započeo je 2008. kao predmetni koordinator za izradu ispita iz Matematike, Fizike, Informatike, Kemije i Biologije. Kasnije je postao načelnikom Odjela za organizaciju i provođenje ispita, što je radio godinama. Kao takav, godinama je bio zadužen za organizaciju i provedbu državne mature, slanje ispita po školama i ispitnim centrima, ali i samu izradu materijala, kao i komunikaciju s ispitnim koordinatorima i školskim ispitnim povjerenstvima.

Njegovi suradnici kažu kako će ga pamtiti “kao tihog i samozatajnog čovjeka koji je rješavanju svakog problema i nepredviđene situacije pristupao odmjereno i odvažno ulijevajući povjerenje da će problem biti riješen”, čija će stručnost teško netko moći zamijeniti. Pamtit će ga i po njegovoj skromnosti, ali i osmjehu te spremnosti na šalu. I dok njegovu suradnici kažu kako Centar bez Zadelja više neće biti isti, redakcija srednja.hr pamtit će ga kao pristupačnog sugovornika, uvijek spremnog na suradnju.

– Od dugogodišnjeg suradnika i dragog prijatelja Zlatka Zadelja djelatnici Centra oprostiti će se u petak, 16.4.2021. oproštajnim riječima, minutom šutnje i upisom u knjigu žalosti koju ćemo naknadno predati njegovoj obitelji, kažu iz NCVVO-a.

Tuga u NCVVO-u: Preminuo Zlatko Zadelj, dugogodišnji voditelj državne mature
Share via
Copy link
Powered by Social Snap