Pretraga

Agencija koja ocjenjuje fakultete dobit će novog šefa ili šeficu: Raspisali su natječaj, ovo su uvjeti

A- A+

AZVO, središnja agencija koja ocjenjuje fakultete, traži novog šefa ili šeficu. Raspisali su javni natječaj, a javiti se mogu doktori znanosti koji poznaju engleski i imaju istaknuta postignuća u resoru znanosti i visokog obrazovanja, i to na međunarodnom nivou.

dvorana za predavanje na fakultetu

Ilustracija: Unsplash

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), središnja resorna institucija čija je glavna zadaća ocjenjivanje fakulteta i kontrola kvalitete na studijima, traži novog šefa ili šeficu.

Traže nekoga s istaknutim međunarodnim postignućima

Upravo su raspisali javni natječaj, a novi će se, nakon provedenog postupka, imenovani ravnatelj ili ravnateljica na čelu Agencije zadržati 4 godine, koliko traje mandat.

Svi koji žele doći na čelo AZVO-a moraju se prijaviti na ovaj natječaj, a pritom i ispunjavati neke uvjete. Primarno, moraju biti doktori znanosti, zaposleni na nekom faksu na radnom mjestu minimalno izvanrednog profesora.

Osim toga moraju imati najmanje četiri godine radnog iskustva na upravljačkim i organizacijskim poslovima iz područja visokog obrazovanja i znanosti, kao i istaknute rezultate u istom resoru, i to u međunarodnom kontekstu. Očekivano, novi ravnatelj ili ravnateljica morat će izvrsno govoriti i pisati engleski jezik.

Izdvojeni članak
dvorana predavanje

Donesen još jedan važan zakon: Studenti će od sada svi biti upisani u veliku evidenciju koju će voditi AZVO

Rok je 15 dana od objave u Narodnim novinama

Svi koji se žele prijaviti moraju dostaviti životopis s detaljnim opisom dosadašnjeg rada, odabrani popis najznačajnijih rezultata u posljednjih 10 godina, s dokazima kao što su znanstveni i stručni radovi, projekti i strateški dokumenti. Moraju dostaviti i prijedlog programa rada Agencije za mandatno razdoblje, ali i svoju doktorsku diplomu te dokaz o aktivnom poznavanju engleskog jezika.

Usto, kandidati će priložiti i ostale ‘klasične’ potvrde poput dokaza o državljanstvu, potvrde o nekažnjavanju i izvadak s mirovinskog osiguranja. Prijave na natječaj se mogu poslati unutar 15 dana od dana objave u Narodnim novinama, a šalju se osobno ili preporučenom poštom na adresu:

Agencija za znanost i visoko obrazovanje,
10000 Zagreb, Donje Svetice 38/5
s naznakom ‘za natječaj za imenovanje ravnatelja – ne otvarati’

Cijeli natječaj možete pogledati u PDF dokumentu ispod. Ako vam se ne prikazuje, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
dvorana za predavanje na fakultetu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap