Pretraga

Bizarna obavijest studentima Filozofskog: Nema klupa, ponesite si podlogu za pisanje kolokvija

A- A+

Na Filozofskom fakultetu u Splitu sutra se održava kolokvij, a studente su obavijestili da ponesu “neku čvrstu podlogu na kojoj će moći pisati kolokvij”. Naime, u učionici nema klupa.  Filozofski fakultet dobio je svoju zgradu tek ovog rujna, a prije toga godinama su radili na 6 različitih lokacija. Budući da je naknadno oprema za učionicu stigla, obavijest je prestala važiti pa će studenti kolokvij pisati u uvjetima kakve i zaslužuju.

Foto: Pexels

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu jučer su na web stranici fakulteta dobili obavijest koja je poprilično neobična jer ukazuje na to da studenti nemaju uvjeta za rad, prenosi dalmacijadanas.hr. Naime, budući da se sutra održava kolokvij, studenti bi trebali na kolokvij ponijeti nešto tvrdo na čemu mogu pisati jer u učionici nema klupa.

Izdvojeni članak

Studenti Filozofskog konačno bliže domu, menzi i SC-u: Istu zgradu naselio njihov fakultet i rektorat u Splitu

– Prvi kolokvij održat će se u četvrtak 20.12.2018. u 12 sati u učionici P8. S obzirom na to da u učionici nema klupa, molim studente da ponesu neku vrst čvrste podloge na kojoj će moći pisati tj. ispuniti kolokvij, glasila je obavijest.

Izdvojeni članak

Studenti Filozofskog konačno bliže domu, menzi i SC-u: Istu zgradu naselio njihov fakultet i rektorat u Splitu

Međutim, naknadno je isti portal objavio reakciju prodekana za nastavu i studentska pitanja, ali i profesora, Darka Hrena, koji je objavio spomenutu obavijest. Rekao je da obavijest više ne vrijedi jer je oprema ipak na vrijeme stigla u učionicu.

Njegov odgovor spomenutom izvoru prenosimo u cijelosti:

Pišem vam u svojstvu prodekana za nastavu i studentska pitanja, ali i nastavnika na čijoj ste obavijesti temeljili tekst. Naime, kako i sami znate, Filozofski fakultet je s početkom ove akademske godine uselio u novu zgradu i sve su učionice uredno opremljene stolicama i klupama te ostalom opremom poput LCD projektora, projekcijskih platna, ploča itd. U dvije veće učionice nisu stavljene klupe, nego su naručene stolice s preklopnom podlogom za pisanje kako bi se povećao njihov kapacitet. Tijekom čekanja dostave tih stolica, učionice su opremljene običnim stolicama budući da su nam te učionice nužne za organizaciju nastave (na fakultetu se izvodi deset studija na koje je upisano više od 1200 studenata, a uz njih još i poslijediplomski studij te programi cjeloživotnog učenja). Budući da moji studenti ovaj tjedan imaju kolokvij, u obavijesti sam ih upozorio da ponesu nešto, primjerice facikl, na čemu će moći nesmetano ispuniti kolokvij (zaokruživati točne odgovore u testu višestrukog izbora, ne radi se o pisanju eseja). U međuvremenu su stigle i očekivane stolice s podlogama tako da ni ta moja obavijest studentima više nije relevantna. Bilo bi profesionalno da nas je netko od novinara vašeg portala kontaktirao prije objavljivanja teksta jer bi tada odmah bilo jasno o čemu se radi te da se na Fakultetu aktivnosti odvijaju nesmetano i u punom kapacitetu.

Bizarna obavijest studentima Filozofskog: Nema klupa, ponesite si podlogu za pisanje kolokvija
Share via
Copy link
Powered by Social Snap