Pretraga

SC Zagreb objavio novi cjenik studentskih poslova, pogledajte koje su preporučene satnice u 2021.

A- A+

Budući da je od Nove godine povećana minimalna plaća u Hrvatskoj, sukladno Zakonu o obavljanju studentskih poslova povećana je i minimalna studentska satnica. Ona za 2021. iznosi 26,56 kuna, a Studentski centar u Zagrebu ovih je dana objavio i novi cjenik s preporučenim satnicama za sve vrste poslova.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Nakon povećanja minimalne satnice za studente u 2021., Studentski centar u Zagrebu objavio je novi cjenik kojeg možete preuzeti OVDJE.

Cijene su okvirne

Njime su propisane preporučene satnice za svaku vrstu poslova koje studenti obavljaju. No, iz SC-a napominju kako je riječ o cijeni po satu koja je okvirna.

– Navedene cijene su okvirne, poslodavac može ponuditi i drugačije cijene od navedenih, ali ne niže od minimalne satnice propisane Zakonom, stoji u napomeni cjenika.

A minimalna satnica za ovu godinu je 26,56 kuna. Nju je SC Zagreb odredio za poslove poput rada na fotokopirnom stroju, rada na porti, rada u proizvodnji u raznim industrijama ili prodaje ulaznica. Satnicu između minimalne i satnice od 30 kuna SC Zagreb propisuje za poslove promidžbe, poput rada u pozivnim centrima, hostesiranja ili terenskog anketiranja. Sličnu satnicu SC predlaže i na poslovima čišćenja, ali u slučajevima kada studenti rade dulje, između četiri i osam sati, kao i na poslovima u turizmu.

Izdvojeni članak

Brojni studenti ostali bez prihoda, za njih nema potpora države: ‘Otkad sam upisala faks, sama se financiram’

Najviša satnica za konferencijsko prevođenje

Na poslovima vezanima uz utovar i istovar robe, kao i teškim fizičkim poslovima, predložena satnica SC-a u Zagrebu je između 30 i 35 kuna. Izuzetak je čišćenje snijega, gdje se predlaže satnica između 40 i 50 kuna.

Najviše satnice koje cjenikom predlaže SC u Zagrebu one su iznad 50 kuna. Najmanje toliko trebala bi iznositi satnica za prevođenje sa stranog na hrvatski jezik, dok je za obrnuti postupak satnica 70 kuna. Za programiranje i izradu web stranica predlaže se studentu plaćati minimalno 60 kuna po satu, a najviše mogu zaraditi oni koji će obavljati poslove konferencijskog (simultanog) prevođenja – 250 kuna po satu. Naravno, sve to pod uvjetom da će se ponuda studentskih poslova stabilizirati, jer joj je uvelike naštetila epidemija i parcijalni lockdown, o čemu više možete čitati ovdje.

Cijene za poslove koji nisu navedeni u ovom cjeniku SC-a Zagreb, određuju se sukladno vrsti i trajanju posla, ali obavezno prije obavljanja posla, navode iz SC-a.

SC Zagreb objavio novi cjenik studentskih poslova, pogledajte koje su preporučene satnice u 2021.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap