Pretraga

Dodatan broj studenata ostvario pravo na dom u Zagrebu, pripazite na rok za useljenje

A- A+

Studentski centar u Zagrebu javlja kako je ponovno spuštena bodovna granica za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima i iznosi 1.363 boda. Time je pravo na smještaj ostvario dodatni broj studenata.

Foto: Ramona Ščuric | srednja.hr

Spuštena je bodna granica za useljenje studenata u studentske domove Studentskog centra u Zagrebu. U domove sada mogu useliti studenti koji su na natječaju provedenom ovoga ljeta ostvarili minimalno 1.363 boda, a rang-listu studenata iz kolovoza možete vidjeti ovdje. Podsjetimo, bodovni prag nakon završetka natječaja u kolovozu bio je 1.387 bodova, a zatim je on sredinom ovog mjeseca spušten na 1.374 boda. Ovo je, dakle, drugo spuštanje bodovne granice od početka ove akademske godine.

Iz SC-a je priopćeno da su studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodovne granice dužni su useliti u studentske domove zaključno 2. studenog 2022.

Izdvojeni članak
Studentski dom Stjepan Radić (3)

Dio studenata poslao je molbe za smještaj u domu izvan roka, SC javlja da su neki dobili sobu

– Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice raspored po studentskim domovima mogu vidjeti na svojim osobnim web profilima. Useljenje je moguće isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu! Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine, stoji u obavijesti SC-a.

Spomenimo kako za useljavanje u domove vrijedi pravilo da oni koji usele do 15. u mjesecu moraju platiti punu mjesečnu stanarinu, a nakon toga plaća se polovica tog iznosa. Također, studenti trebaju uplatiti i depozitu u iznosu mjesečne stanarine.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap