Pretraga

Grad Zadar raspisao natječaj za stipendije: Više ih je nego ikada, a evo i koji su uvjeti

A- A+

Grad Zadar dodjeljuje 115 novih stipendija za učenike i studente. Jučer je na stranicama Grada objavljen natječaj za ovu školsku, to jest, akademsku godinu, a prijave traju do 21. prosinca.

Sveučilište u Zadru | Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Učenici i studenti s prebivalištem u Zadru od jučer se mogu prijaviti na natječaj za dodjelu stipendija. Ove školske, to jest, akademske godine, dodjeljuje se 115 stipendija, što je više u odnosu na dosadašnjih 100 koje je Grad Zadar uobičajeno dodjeljivao. Tih “novih” 15 stipendija podijelit će se srednjoškolcima koji idu u strukovne škole.

Izdvojeni članak

Zadarski MIOC ove je godine morao odbiti skoro 400 učenika: Školu su upisali samo oni koji su imali sve petice

Dakle, od ukupno 115 stipendija, 15 ih je za učenike srednjih škola, 15 za učenike srednjih škola koji se školuju za strukovna zvanja, 25 za studente prve godine studija i 30 za studente starijih godišta, te 30 za studente koji se školuju za deficitarna zvanja (od toga 15 za studente prve godine i 15 za studente starijih godišta).

Stipendija za učenike iznosi 200 kuna mjesečno, za studente koji studiraju u mjestu prebivališta 500 kuna, za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta 700 kuna mjesečno, a za studente koji se školuju za deficitarna zvanja 800 kuna mjesečno.

Pravo na Stipendiju Grada Zadra mogu ostvariti učenici srednjih škola i studenti preddiplomskih/diplomskih studija, koji nisu ostvarili pravo na apsolventski staž:

  • koji su državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Zadra,
  • koji imaju status redovitog učenika ili studenta, a nemaju odobrenu stipendiju ili kredit od strane drugog subjekta,
  • ako upisuju preddiplomski studij, integrirani preddiplomski i diplomski studij, preddiplomski stručni studij ili specijalistički diplomski stručni studij i nisu stariji od 25 godina, odnosno 27 godina ako upisuju diplomski studij
  • ako prethodno nisu koristili Stipendiju za isti stupanj i studijsku godinu obrazovanja

Pravo na stipendiju mogu ostvariti i studenti preddiplomskih i diplomskih studija koji se obrazuju za neko od deficitarnih zvanja, ukoliko udovoljavaju uvjetima iz prethodnog stavka.

Prijave traju do 21. prosinca, a cijeli tekst natječaja možete pročitati na kraju ovog teksta. Prijavi je potrebno priložiti domovnicu, potvrdu o prebivalištu te potvrdu o redovnom upisu u ovoj akademskoj/školskoj godini. Obrasci koje je potrebno priložiti prijavi, nalaze se na web stranici Grada.

Podsjetimo, jučer su stigli i rezultati natječaja za državnu socio-ekonomsku stipendiju za akademsku godinu 2018./2019. pa na poveznici provjerite tko su dobitnici.

Grad Zadar raspisao natječaj za stipendije: Više ih je nego ikada, a evo i koji su uvjeti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap