Pretraga

Hrvatska dobila 384 nova doktora znanosti i umjetnosti: Ovo su njihova imena

A- A+

Hrvatska je dobila 384 nova doktora znanosti i umjetnosti, a svi oni danas će biti promovirani na Sveučilištu u Zagrebu. Najviše disertacija obranjeno je na zagrebačkom Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Foto: pixabay

U tijeku je promacija 384 nova doktora znanosti i umjetnosti koji su to zvanje stekli na Sveučilištu u Zagrebu. Promocija se održava u dva dijela, prvi je počeo u 11 sati, a drugi je na rasporedu od 13 sati. Svečanost se održava u zgradi Hrvatskog narodnog kazališta, a zbog povorke od Sveučilišta do kazališta kratkotrajno se obustavlja promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske.

Izdvojeni članak

Žene dominantnije među novim doktorima znanosti, a evo i u kojem se području piše najviše disertacija

– Nakon što kandidati izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacit će kićanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur, poručuju sa Sveučilišta.

U prvom dijelu promovira se 197 osoba, a u drugom njih 187. Imena novih doktora znanosti i umjetnosti koji su danas promovirani možete vidjeti u dokumentu pri dnu ovog teksta. *ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Najviše novih doktora znanosti dolazi s Prirodoslovno matematičkog fakulteta, ove godine ih je 67. Slijede Filozofski fakultet sa 61 promoviranim doktorom znanosti te Medicinski fakultet odakle je promovirano njih 46.

Hrvatska dobila 384 nova doktora znanosti i umjetnosti: Ovo su njihova imena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap