Pretraga

Ministarstvo otkrilo kada će izaći preporuke za nastavu na fakultetima

A- A+

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja otkrili su nam kako će Hrvatski zavod za javno zdravstvo do kraja mjeseca donijeti preporuke za održavanje nastave na visokim učilišitima. Krajem mjeseca studenti bi, dakle, trebali nešto više znati o tome kako će izgledati zimski semestar.

Ministar Radovan Fuchs
Foto: Screenshot HRT | Niamat Ullah; Unsplash | srednja.hr

Svake godine u ovo vrijeme izlaze natječaji za studentske domove. Studenti donose odluke useliti ili ne, i kada, a oni koji nisu sretni dobitnici, traže privatni smještaj. Skroz je to uobičajena pojava, no ove godine ipak u mnogo drugačijem kontekstu. Još uvijek se ne zna na koji će način faksevi izvoditi nastavu koja počinje za nešto više od mjesec dana.

Izdvojeni članak
pravni fakultet zagreb

Nakon pritiska studenata, Pravni fakultet odlučio da se ispiti drže online: No, što je s nastavom?

Iz tog razloga upitali smo ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa što će biti s nastavom na visokim učilištima u Hrvatskoj. Potvrdio nam je da se čekaju preporuke HZJZ-a koje bi trebale stići do kraja kolovoza.

– HZJZ radi na prilagodbi preporuka koje je 20. svibnja 2020. objavio zajedno sa Školom narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kriznim stožerom Sveučilišta u Zagrebu vezano uz nCoV bolesti (COVID-19), te se donošenje nove verzije preporuka prilagođene za novu akademsku godinu očekuje do kraja kolovoza, rekli su nam iz Ministarstva.

Do kraja kolovoza bi studenti, dakle, trebali imati nešto više informacija o tome kako će izgledati nastava na fakultetima. Prema onome što je do sad poznato, čini se da se Ministarstvo, kao i slučaju škola, zalaže za uobičajenu, kontaktnu nastavu.

Preporuke donesene krajem svibnja koje Ministarstvo spominje u svom odgovoru možete vidjeti na ovom linku.

Ministarstvo otkrilo kada će izaći preporuke za nastavu na fakultetima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap