Pretraga

Najmodernija tehnološka dostignuća i sigurno zaposlenje: Upiši Fakultet strojarstva i brodogradnje!

A- A+

Digitalne tehnologije, umjetna inteligencija, pametna proizvodnja, obnovljivi izvori energije, ili autonomna vozila, brodovi i letjelice samo su dio najnaprednijih tehnoloških dostignuća s kojima se susreće svaki student Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Uz atraktivan sadržaj i sigurno zaposlenje nakon diplome, Fakultet strojarstva i brodogradnje je jedan od najatraktivnijih tehničkih fakulteta u Hrvatskoj, ali i regiji!

Fakultet strojarstva i brodogradnje

Uz atraktivan sadržaj i sigurno zaposlenje nakon diplome, Fakultet strojarstva i brodogradnje je jedan od najatraktivnijih tehničkih fakulteta | Foto: FSB

Struktura studija i nastavni sadržaji čine nastavni program usporedivim s programima studija na uglednim europskim učilištima dok se nastavni plan i program redovito prilagođuje najnovijim trendovima i znanstvenim dostignućima uz praktičnu primjenu koja je sastavni dio nastave.

Na Fakultetu se izvode četiri sveučilišna preddiplomska i diplomska studija: strojarstva, brodogradnje, zrakoplovstva te mehatronike i robotike. Studenti nakon završenog studija postaju jedan od najtraženijih kadrova u Hrvatskoj i svijetu, zapošljavaju se u najprestižnijim tvrtkama te, za razliku od većine ostalih studija, imaju privilegiju sami birati radno mjesto i sami formirati daljnji profesionalni put zbog iznimne potražnje za ovim zanimanjem.

Već tijekom studija imaju mogućnost biti dio industrije i okusiti rad u struci u sklopu industrijske prakse ili biti dio programa međunarodnih razmjena studenata te tako steći veliko i uzbudljivo životno i stručno iskustvo.

Uz mnogobrojne smjerove studija, svatko može pronaći nešto za sebe, na neki način personalizirati svoje obrazovanje uz istovremeno dobivanje širokog znanja iz raznih tehničkih, ali i netehničkih područja, čime je ovaj Fakultet jedinstven, a njegovi studenti u velikoj prednosti pred ostalima zbog stjecanja specifičnih vještina, sposobnosti i jedinstvenog „inženjerskog“ načina razmišljanja.

FSB

Digitalne tehnologije, umjetna inteligencija, pametna proizvodnja, obnovljivi izvori energije, ili autonomna vozila, brodovi i letjelice samo su dio tehnologija koje zanimaju FSB-ovce! | Foto: FSB

Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo

Na studiju strojarstva obrazuju se stručnjaci za rad na razvoju, konstruiranju, gradnji, uporabi i održavanju postrojenja, strojeva, alata, uređaja i opreme te projektiranju i vođenju toplinskih, energetskih i proizvodnih procesa. Osim toga, stječu se znanja iz područja materijala, automatizacije, robotike, osiguranja kvalitete, mjerenja te unapređenja proizvodnje i organizacije rada.

Na studiju brodogradnje školuju se stručnjaci brodogradnje općeg profila za sve tipove i veličine brodova i pomorskih objekata. Rade na poslovima projektiranja broda, brodske konstrukcije, opreme i svih brodskih sustava, tehnologije i organizacije gradnje i opremanja broda. Dio njih radi kao eksperti u nadzoru gradnje broda, upravljanju, održavanju i korištenju broda, u konzultantskim i brodarskim tvrtkama te u različitim državnim nadzornim ustanovama.

Izdvojeni članak
Ulaz u zgradu Fakulteta strojarstva i brodogradnje

Na FSB-u pokrenut novi i moderan studij: Jedini je takav u Hrvatskoj, a upisuje se 60 studenata

Na studiju zrakoplovnog inženjerstva studiraju budući stručnjaci za rad i poslove održavanja konstrukcije i opreme aviona i helikoptera kao i za njihove modifikacije, projektiranje i dokumentaciju, koji se provode u državnim agencijama i ustanovama. Na temeljna tehnička znanja strojarske struke nadograđuju se specijalistička znanja iz područja konstrukcije, pogona, aerodinamike, mehanike leta i upravljanja te projektiranja letjelica, iz područja opreme i uređaja zrakoplova kao i područja tehnologije i organizacije gradnje i održavanja zrakoplova.

Želiš razvijati robote?

Sveučilišni studij mehatronike i robotike (MiR) jedini je takav studij u Hrvatskoj. Studenti ovog programa stječu kompetencije za razvoj robotskih i mehatroničkih proizvoda i sustava, programiranje automata i robota te općenito primjenu visokih inovativnih tehnologija. Studij ih priprema za novo digitalno doba i osposobljava za rješavanje uzbudljivih izazova u sklopu ubrzanog znanstveno-tehnološkog i gospodarskog razvoja.

Fakultet strojarstva i brodogradnje je poznat po bogatom i dinamičnom društvenom životu koji se odvija na Fakultetu u sklopu brojnih izvannastavnih aktivnosti, studentskih udruga ili raznih projekata. Kroz te aktivnosti studenti dodatno razvijaju opće kompetencije kao što su npr. komunikacijske i prezentacijske vještine, funkcioniranje u timu, odgovornost, poduzetnost, fleksibilnost, ili sposobnost rješavanja raznovrsnih (ne)tehničkih problema.

Uspješno stjecanje tih vještina, kao i prilika mnogobrojnih kontakata s gospodarskim subjektima i FSB alumnima, studentima predstavlja izvrsno polazište za početak uspješne profesionalne karijere!

veslački klub fsb-a

FSB je poznat po bogatom i dinamičnom društvenom životu | Foto: FSB

Zato, upiši se na Fakultet strojarstva i brodogradnje!

Više informacija o upisima i Fakultetu možeš pronaći na web stranici [email protected] ili web stranici Fakulteta.

Zaprati FSB na društvenim mrežama!
Facebook
Instagram
Twitter

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap