Pretraga

Natječaji za smještaj u studentskim domovima objavljeni na sva četiri velika sveučilišta u Hrvatskoj

A- A+

Osim zagrebačkog, splitskog i riječkog, natječaj za smještaj u studentskim domovima raspisao je i Studentski centar u Osijeku. Ukupno je u dva osječka doma 619 mjesta, a osim toga, za studente koji žive kod privatnih stanodavaca rezervirano je i 600 subvencija za tu vrstu smještaja.

Studentski dom I.G. Kovačića Osijek| foto: Facebook; SC u Osijeku

Pravo sudjelovanja u natječaju za studentski smještaj osječkog SC-a imaju svi redoviti studenti koji studiraju u Osijeku. Prema Pravilniku Ministarstva znanosti i obrazovanja, uvjet za studente viših godina studija jest da su u tekućoj akademskoj godini ostvarili minimalno 18 ECTS-a, odnosno prosječno više od 40 ECTS bodova u prethodnim godinama studiranja.

Izdvojeni članak

Provjerite koja se deficitarna zanimanja u 2018. dodatno boduju na natječaju za studentski dom

– Pravo sudjelovanja u natječaju nemaju izvanredni studenti i redoviti studenti kojima je mjesto prebivališta u Osijeku. Iznimno, pravo sudjelovanja u natječaju imaju i redoviti studenti koji imaju prebivalište u Osijeku i bližoj okolici (Bilje, Petrijevci, Bizovac, Čepin, Tenja, Sarvaš), uz odobrenje Studentskog centra u Osijeku zbog posebnih uvjeta, stoji u tekstu natječaja.

Ovim natječajem pravo na smještaj u studentskom domu kralja Petra Svačića ostvarit će 426 studenta, a u domu I.G. Kovačića njih 193.

Inače, Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je za Osijek i 600 subvencija u iznosu od 200 kuna za stanovanje kod privatnog stanodavca. Subvencija se dodjeljuje sudionicima ovog natječaja.

– Studenti ostvaruju pravo na subvencionirani smještaj kod privatnog stanodavca na temelju ukupnoga broja bodova koji su ostvarili, kao i studenti koji se natječu za subvencionirano stanovanje u studentskim domovima. Studenti koji ne ostvare pravo na smještaj u domu automatski sudjeluju u natječaju za privatni smještaj. Dokumentacija za subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca je identična onoj za ostvarivanje prava na smještaj u studentske domove, stoji u tekstu natječaja Studentskog centra u Osijeku.

Izdvojeni članak

Uspjeh na maturi, braniteljski status i prihodi kućanstva: Evo za što sve i koliko bodova možete prikupiti na natječaju za dom

Prijave na natječaj osječkog SC-a šalju se isključivo poštom do 20. srpnja na adresu:

Studentski dom IGK
Ivana Gorana Kovačića 4
31000 Osijek 

Privremene rang-liste bit će objavljene 1. kolovoza, a o tome koju je sve dokumentaciju potrebno podnijeti na natječaju možete vidjeti u dokumentu pri dnu teksta.

Podsjetimo za kraj, natječaje za studentski smještaj objavili su i studentski centri preostala tri najveća sveučilišta u Hrvatskoj  – zagrebački, splitski i riječki.

Download [185.00 B]

Natječaji za smještaj u studentskim domovima objavljeni na sva četiri velika sveučilišta u Hrvatskoj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap