Pretraga

Neki u sobe mogu već od danas: Uvedeni izvanredni termini useljenja u studentske domove

A- A+

Iako akademska godina započinje tek s početkom listopada, studenti koji su ostvarili pravo na natječaju za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu i rezervirali ga, rezervaciju moraju platiti do 10. rujna, inače im se ona briše. Studentski centar uveo je i izvanredne termine useljenja, za one studente koji već ovih dana žele useliti u dom.

Foto: Dominik Smolak|srednja.hr

Već ovoga četvrtka studenti koji koriste ljetni smještaj u studentskom domu mogu početi preseljavati u kategoriju smještaja na koju su ostvarili pravo na natječaju za domove u 2020./2021., izvjestili su iz Studentskog centra Zagreb.

Rezervirana soba mora se platiti do 10. rujna

I ostali studenti koji su ostvarili pravo mogu useliti u dom i prije 1. rujna, a SC je uveo i izvanredne termine useljenja. Udeljenja će se tako vršiti ne samo radnim danima, nego ove, ali i sljedeće subote, 29. kolovoza i 5. rujna. Te dvije subote studenti u dom mogu useliti od 8 do 12 sati.

Izdvojeni članak

U zagrebačkom studentskom domu za vikend intervenirala hitna: Pitali smo SC što se dogodilo

Ono što je posebno važno za naglastiti jest da studenti ostaju bez rezervacije ako rezerviranu sobu ne uplate do 10. rujna.

– Vremenski rok za plaćanje rezervirane sobe je do 10. rujna 2020., nakon toga se rezervacije brišu, a studenti mogu useliti u neku od preostalih slobodnih soba. Studenti mogu, putem svojih web profila, pokriti trošak te useliti (do 10. listopada) na rezervirano mjesto u domu. Plaćanje rezervacije smještaja biti će omogućeno 1. rujna 2020. od 8h do 10. rujna 2020. do 12h. Upute za plaćanje stanarine možete pronaći ovdje, poručuju iz SC-a. uz dodatak kako redovno useljenje u studentske domove traje do 10. listopada 2020.

Nema useljenja bez lječničke potvrde

Iz SC-a poručuju i kako studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u studentskome domu mogu useliti isključivo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

– Iznimno studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine.

Podsjetimo i kako su iz SC-a ranije kazali da je useljenje u studentski dom moguće je samo uz potpisanu izjavu o zdravstvenom stanju prilikom useljenja u studentski dom kojom stanar izjavljuje da nije pod mjerama samoizolacije niti da trenutno pokazuje znakove respiratorne infekcije – povišena temperatura, suhi kašalj, kratki dah. Ova izjava se potpisuje na porti studentskog doma.

Neki u sobe mogu već od danas: Uvedeni izvanredni termini useljenja u studentske domove
Share via
Copy link
Powered by Social Snap