Pretraga

U zagrebačkom studentskom domu za vikend intervenirala hitna: Pitali smo SC što se dogodilo

A- A+

Iako se povratak studenata u mjesta studiranja očekuje tek u narednim tjednima, dio studenata ostao je u Zagrebu i ljetni smještaj koristi u Studentskom domu Stjepan Radić – Sava. Ondje je za vikend došlo do intervencije hitne pomoći, a s obzirom na visoku razinu zaštite djelatnika, među studentima su se pojavila nagađanja o kakvoj je vrsti intervencije riječ. Iz Studentskog centra tek kratko poručuju kako u domu nema zarađenih koronavirusom.

Privatna fotografija stanara

Nakon što je u na društvenim mrežama objavljena fotografija koja prikazuje intervenciju hitne pomoći u studentskom domu na Savi, a uz visoku razinu zaštite djelatnika, pokrenulo je to lavinu reakcija među stanarima doma. Studentski centar u Zagrebu nije nam želio otkriti o kakvoj je intervenciji riječ, ali su potvrdili kako u smještajnim kapacitetima SC-a nema osoba zaraženih koronavirusom.

Izdvojeni članak

Stigli rezultati natječaja za smještaj u studentskim domovima u Zagrebu u 2020./2021.

– U smještajnim kapacitetima Studentskog centra u Zagrebu trenutno nema pozitivnih na COVID 19. O intervenciji tima hitne medicinske pomoći koji navodite u svojem pitanju nažalost nismo ovlašteni govoriti jer je materija regulirana Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR), poručuju iz SC-a.

Proboj virusa u neki od domova mogao bi stvoriti problem za studente koji ondje stanuju. S obzirom na to da bi se studenti uskoro trebali vratiti u domove, SC smo pitali i sudjeluju li predstavnici centra razgovorima s epidemiolozima i kada će biti objavljene epidemiološke upute za studehitntske domove, a s ciljem suzbijanja zaraze koronavirusom. O novim uputama ne govore, kažu tek da se pridržavaju onih donesenih ljetos. No, određene će nove korake prilikom useljenja studenti morati ispoštovati.

– Studentski centar u Zagrebu provodi sve mjere radi sprječavanja širenja infekcije prema trenutno važećim preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite RH i HZJZ donesenih u lipnju i srpnju. Svi studenti prilikom useljenja u dom će uz obaveznu potvrdu o obavljenom liječničkom pregledu za smještaj u studentski dom, ispuniti obrazac COVID-19 u kojem negiraju postojanje simptoma zaraze te će im biti izmjerena tjelesna temperatura beskontaktnim termometrom. Koristimo priliku još jednom pozvati korisnike naših usluga na odgovorno ponašanje, održavanje socijalne distance, redovitu osobnu higijenu i higijenu prostora, dezinfekciju ruku, nošenje maski za lice u zatvorenom prostoru kao i pridržavanje svih drugih mjera kako bi svi zajedno doprinijeli suzbijanju širenja zaraze COVID-19, poručili su iz SC-a.

U zagrebačkom studentskom domu za vikend intervenirala hitna: Pitali smo SC što se dogodilo
Share via
Copy link
Powered by Social Snap