Pretraga

Nezavisni sindikat pisao Ministarstvu: Pitaju se što je sa stanovima za mlade znanstvenike

A- A+

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja Ministarstvu znanosti i obrazovanja poslao je dopis vezan za pitanje korištenja stanova u naselju Borovje za smještaj mladih znanstvenika. Znanstvena javnost, kažu, voljela bi znati hoće li ti stanovi biti u upotrebi u skladu sa stvarnom i primarnom svrhom tog stambenog fonda u vlasništvu Ministarstva ako je točna informacija da su stanovi spremni za korištenje.

Foto: Denis Gaščić

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja poslao je dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja s upitom vezanim za stanove na Borovju koji su u vlasništvu Ministarstva, a trebali bi biti namijenjeni za stručne suradnike. U njima su trenutno nastanjeni zaposlenici Ministarstva unutarnjih poslova, no njihova prvotna namjena je za stručne suradnike, to jest, mlade znanstvenike.

Izdvojeni članak

Mladi znanstvenici u šoku: ‘U zgradi koja je bila namjenjena nama živjet će policajci’

Ministarstvo znanosti i obrazovanja te stanove dalo je na privremeno korištenje MUP-u, za potrebe smještaja njihovih djelatnika i to do 30. rujna, 2020.

Uz to, odlukom Vlade od prije godinu dana donesena je odluka kojom su osigurana i financijska sredstva za uređenje i stavljanje u funkciju 101 praznog stana, a u iznosu od 3 milijuna kuna.

MZO je prethodno, još 2015., informirao Sindikat o lošoj kvaliteti stanova i potrebi njihove obnove te je to bilo opravdanje zašto se ne provodi natječaj i stanovi ne ustupaju mladim znanstvenicima.

Sindikat sada zanima, s obzirom na to da su stanovi očito bili adaptirani i dovoljno kvalitetni za djelatnike MUP-a, hoće li i kada Ministarstvo raspisati natječaj za mlade znanstvenike. Zanima ih i u kakvom su stanju trenutno stanovi te što je s uređenjem 101 stana za koje je osigurano 3 milijuna kuna. Zanima ih i koliko će stanova biti slobodno za useljenje mladih znanstvenika od 1. listopada, te traže žurne odgovore od Ministarstva.

Cijeli dopis možete pogledati niže.

*Ako vam se dokument ne učitava pravilno, osvježite stranicu

Nezavisni sindikat pisao Ministarstvu: Pitaju se što je sa stanovima za mlade znanstvenike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap