Pretraga

Otvorena Sveučilišna škola za hrvatski jezik i kulturu, polaznici stigli sa četiri kontinenta

A- A+

Sveučilišna škola za hrvatski jezik i kulturu se svečano otvara danas u prostorijama Rektorata zagrebačkog Sveučilišta. Tijekom gotovo mjeseca dana 33 polaznika i polaznice iz čak 14 svjetskih zemalja učit će o jeziku, kulturi i povijesti Lijepe naše. Po završetku nastave svi koji uspješno polože ispite dobit će svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o osam ostvarenih ECTS bodova.

wikipedia

U prostorijama Rektorata Sveučiliša u Zagrebu danas se svečano otvara Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture. Škola je započela s radom već u subotu, a aktivnosti predviđene programom bit će završene u petak 19. srpnja kada će polaznicima uručene diplome.

Izdvojeni članak

Rektorat u Zagrebu uručuje 100 stipendija darovitim studentima

Način da se Hrvatska približi svijetu

Ove godine u njenome radu sudjeluju 33 polaznika iz čak 14 zemalja koji su vođeni željom za upoznavanjem hrvatskog jezika i kulture došli sa čak četiri kontinenta. Školu će pohađati i troje stipendista koji stižu s partnerskih sveučiliša u Torontu, Kopenhagenu i Trstu.

Sveučilišnu školu hrvatskog jezika i kulture već dugi niz godina zajedničkim snagama organiziraju Sveučiište u Zagrebu i Hrvatska matica iseljenika s namjerom da mladeži hrvatskog podrijetla i svim drugim studentima pruže mogućnost da bolje upoznaju Lijepu našu.

Sveobuhvatan pristup kulturi i jeziku

Akademski dio programa obuhvaća 120 sati predavanja pri čemu se nastava dijeli na gramatički i lektorski dio. Znanje hrvatskog jezika se rangira na tri razine – početnu, srednju i naprednu.

Sastavni dio Škole je program iz hrvatske kulture i povijesti koji organizira Hrvatska matica iseljenika.
Program podrazumijeva terenska predavanja, stručno vođene posjete muzejima, galerijama i drugim kulturnim institucijama. Također obuhvaća i studijske izlete na Plitvička jezera i u Hrvatsko zagorje te druženje s poznatim hrvatskim umjetnicima.

Svi polaznici koji polože ispite u sklopu Sveučilišne škole dobit će diplomu zagrebačkog Sveučilišta, svjedodžbu s upisanim ocjenama i potvrdu o osam ostvarenih ECTS bodova.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap