Pretraga

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić glasovao na sveučilišnim studentskim izborima

A- A+

Danas i sutra se održavaju studentski izbori na zagrebačkom Sveučilištu. Pravo glasa ima 72.338 studenata minus oni s Hrvatskih studija i Akademije likovnih umjetnosti čiji izbori su odgođeni. Među velikim brojem studenata koje ima pravo glasa je i predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Davor Bernardić foto:Facebook

Izdvojeni članak

Kreću studentski izbori u Zagrebu: Doznajte tko su kandidati i kako pravilno glasati

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kao učenik je bio dvostruki prvak u fizici, a na PMF-u je studirao fiziku koju je završio s prosjekom ocjena od 4.95. Trenutno završava doktorat na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Tamo se nalazi i na biračkom popisu pa je tako danas iskoristio svoje pravo izlaska na studentske izbore za Studentski zbor EFZG-a i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu.

– Oduvijek govorim kako je obrazovanje jedna od najvažnijih stvari u životu i nikada ne smijemo prestati ulagati u sebe. Kako bi to obrazovanje bilo kvalitetno, nužno je da studentski predstavnici budu ljudi koji će se zalagati za poboljšanje studentskih prava i uvjeta studiranja. Pozivam sve studente da iskoriste svoje pravo te da izađu na studentske izbore. Stvarne promjene uvijek kreću od studenata. #Dobrodruštvo, napisao je Davor Bernardić u Facebook objavi

U razdoblju od 8 do 20 sati, izborima za studentske zborove mogu pristupiti svi studenti dodiplomskih, preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih studija Sveučilišta, uz uvjet da sa sobom imaju x-icu ili indeks.

Popis kandidata za Studentski zbor svake sastavnice Sveučilišta, možete vidjeti ovdje. Podsjećamo, još jučer su objavljene odluke prema kojima se iz različitih razloga odgađaju izbori na Hrvatskim studijima te Akademiji likovnih umjetnosti, a obrazloženja takve odluke možete pročitati na ovoj poveznici.